Ervaringen van ondernemers

Mijn kinderdagverblijf succesvol verkocht via Bedrijventekoop.nl

Na jarenlang met veel passie een kinderdagverblijf gerund te hebben in de binnenstad van Amsterdam, kwam in februari 2018 het besluit om het bedrijf te verkopen. De onderneemster heeft naast haar kinderdagverblijf nog enkele ondernemingen die haar aandacht nodig hebben en wenste wat meer vrije tijd te hebben. Na acht maanden heeft zij een koper gevonden via Bedrijventekoop.nl, waardoor zij zich kan gaan richten op haar tweede passie: het opleiden en ontwikkelen van pedagogisch medewerkers.

 

Hoe ben je bij Bedrijventekoop.nl terecht gekomen?

Een van mijn naasten tipte mij over Bedrijventekoop.nl. Ik hoorde de naam steeds vaker vallen in mijn omgeving en toen ben ik eens op de website gaan kijken. De volledig anonieme weergave van mijn advertentie heeft mij toen overtuigd om hier te plaatsen. Ik wilde niet dat de ouders van de kinderen wisten dat ik ze ging verlaten. Het is namelijk een kleinschalig kinderdagverblijf en ik had hierdoor veel persoonlijk contact met hen. Als er problemen waren, konden we altijd bij elkaar terecht. Op het moment dat de ouders van de verkoop afwisten was ik bang om mijn klanten kwijt te raken.

Hoe ervaarde je het gebruik van de website?

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn dochter mij heeft geholpen. Ik ben namelijk niet zo’n held met computers en wist niet hoe alles werkte. Zodra wij de advertentie geplaatst hadden, werden wij gebeld door een medewerker van Bedrijventekoop.nl om de advertentie nog een keer goed door te nemen. De medewerker gaf aan dat hij het profiel online zou plaatsen en wenste mij veel succes met het verkopen van mijn bedrijf.

Ik kreeg veel reacties, misschien wel teveel zelfs. Door de hoeveelheid reacties had ik geen overzicht meer op wie ik wel of niet gereageerd had. Als ik vervolgens niet reageerde op een geïnteresseerde partij, nam een medewerker van Bedrijventekoop.nl contact met mij op om te kijken of ik alles wel in goede orde ontvangen had. Ze gingen goed om met mijn persoonlijke gegevens en de advertentie is gedurende de periode geheel anoniem gebleven.

Hoe is het verkoopproces verlopen?

Wij kregen heel veel reacties, dit verraste me. De potentiële kopers waren zeer enthousiast. Zelfs zo enthousiast dat sommigen Bedrijventekoop.nl al belde als ik na 2 dagen niet had gereageerd. Veel van hen waren serieus geïnteresseerde partijen.

Het verkooptraject heeft uiteindelijk 8 maanden geduurd. Ik had een aantal gesprekken gehad met potentiële kopers. De meeste hiervan haakten af omdat ze het kinderdagverblijf te kleinschalig vonden, of omdat ze niet de financiële middelen hadden. Het laatste gesprek was met de uiteindelijke koper. In eerste instantie haakte ook deze af wegens persoonlijke omstandigheden, maar uiteindelijk heeft deze partij het toch gekocht.

Ik heb bijna alles zelf geregeld tijdens het overnametraject. Alleen voor de daadwerkelijk overdracht heb ik mijn accountant benaderd. Hij heeft mij geholpen bij het opstellen van een koopovereenkomst. De reden dat het verkooptraject zo lang heeft geduurd, is omdat er veel komt kijken bij het overdragen van een kinderdagverblijf. Zo moet je ingeschreven worden in het landelijk register en goedkeuring krijgen van de GGD.

Hoe reageerden de ouders toen ze hoorden dat je het bedrijf had verkocht?

De ouders vonden het heel jammer. Ik had een goede band met ze en ze wilden niet dat ik vertrok. Bij de verkoop van het bedrijf heb ik goede afspraken gemaakt, zodat er zo min mogelijk zou veranderen voor de ouders. Maar ze moesten er natuurlijk wel aan wennen dat iemand anders voor hun kinderen ging zorgen op het kinderdagverblijf.

Heb je nog contact met de ouders van het kinderdagverblijf en de daadwerkelijke koper?

Ik heb nog steeds contact met de ouders van de kinderen, het was zoals gezegd een kleinschalig kinderdagverblijf en ik had hierdoor veel persoonlijk contact. Ik wist alles van hen en zij wisten alles van mij. Ik heb nog contact via WhatsApp en ontvang soms nog foto’s van de ouders. Met de uiteindelijke koper heb ik nog contact omdat er nog steeds een aantal zaken geregeld moeten worden.

Hoe zou je de ervaring met Bedrijventekoop.nl omschrijven?

Ik ben positief verrast, het aantal reacties was super en ik ben blij dat ik een koper heb kunnen vinden voor mijn bedrijf. Ik heb nu veel meer rust en kan mij gaan focussen op andere activiteiten. Het persoonlijke contact heb ik als zeer prettig ervaren. Wanneer ik vragen had werden deze deskundig behandeld en werd ik vriendelijk te woord gestaan. 

Op verzoek van de verkoopster is dit interview anoniem geplaatst. Bekijk hier de advertentie van het inmiddels verkochte bedrijf.

  • Ben je zelf op zoek naar een koper voor je kinderdagverblijf? Kijk dan hier wat wij voor je kunnen betekenen.
  • Ben je zelf op zoek naar een kinderdagverblijf dat te koop staat? Bekijk hier ons actuele aanbod.