laatst bijgewerkt op: 21-10-2016

Bedrijf in de maakindustrie

  • PRINT
profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62036 25-01-2016 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.
Omschrijving

Samenvatting zoekprofiel
Enthousiaste en internationaal ervaren ondernemer met passie voor techniek en commercie, zoekt een bedrijf in de maakindustrie ter (gedeeltelijke) overname en/of participatie.

Het bedrijf opereert met haar producten in een internationaal speelveld met B2B-klanten of heeft hiertoe de potentie. Verder professionaliseren en optimaliseren van de onderneming is gewenst voor een volgende groeifase en/of innoverende nieuwe activiteiten.
De ondernemer heeft reeds eerder een bedrijf gekocht. Dit bedrijf is door de ondernemer succesvol geleid, uitgebouwd en weer verkocht.

Persoonlijk profiel
De persoon
Gedreven teamleider en krachtige manager met een warme interesse voor wat mensen drijft. Passie voor de maakindustrie van hoogwaardige producten in een internationale markt en plezier in het creëren van een motiverende werkomgeving. Uitdaging ligt in de turn-around van een traditioneel geleide onderneming naar een meer professionele opzet, resulterend in een toename van de stakeholders value. Een talent voor organiseren, managen, coachen en sturen met daarbij een positieve instelling, eerlijk, analytisch en communicatief sterk.

Werkervaring
Gestart bij een grote multinational in de procestechnologie. Via een eigen internationaal familiebedrijf (>100 fte) het talent voor sales en marketing verder ontwikkeld. Door succes, interesse en ambitie uitgegroeid tot eindverantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. Vervolgens gestart als zelfstandig ondernemer via een Buy-In bij een bestaand bedrijf en deze succesvol geleid, uitgebouwd en na 5 jaar verkocht.

Opleiding
• Master of Mechanical Engineering met specialisatie Apparatenbouw/Technical Marketing aan de TU Delft
• Aanvullende opleidingen en trainingen op het gebied van bedrijfsmanagement, in- en verkoop, onderhandelen, quality management

Specialiteit
Het ontwikkelen van een visie en implementeren van een strategie met als doel groei en winst-gevendheid. Krachtig in het vertalen van techniek naar verkoopbare concepten. Bouwen van een winnend team in een motiverende werkomgeving. Ervaren in een internationaal speelveld en sterk in talen. Ervaring met het opzetten van een nieuwe innoverende activiteit en deze tot volle wasdom brengen.

Profiel gezocht bedrijf
Branche
Een productiebedrijf met kwalitatief hoogwaardige producten met voorkeur voor een internationale B2B-markt. Dit kan een bestaande onderneming zijn of mogelijk een spin-off van een groter bedrijf. Eigen productie kan mogelijk zijn aangevuld met handel, service-activiteiten en/of andere diensten. Focus is long-term.

Karakteristiek
• Het bedrijf dient te worden geoptimaliseerd of staat aan de vooravond van een volgende groeifase.
• Internationaal opererend of potentie daartoe.
• Omzetvolume tussen de 2-15 miljoen euro.

Cultuur
Het bedrijf met haar medewerkers kennen een open en eerlijke cultuur. De mensen zijn positief ingesteld en er is een gemeende interesse in elkaar. Als een dynamisch en gedreven team wordt er op een plezierige manier met elkaar samengewerkt. De klanten zijn partners en samen gaat men voor het succes.

Type klanten
B2B (internationaal)

Regio vestiging
Midden-Nederland (cirkel Amsterdam – Rotterdam – Eindhoven – Arnhem)

Grootte
10-50 fte

Levensfase
Volwassen/expansiefase/spin-off met potentie

Soort overname
Volledige overname, gedeeltelijke overname, geleidelijke overname, participatie

klik hier om te reageren op dit profiel


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29