Profiel nr. 103499

Ondernemer zoekt een software ontwikkelingsbedrijf in de provincie Drenthe, Friesland of Groningen

15/03/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Meerdere regio’s mogelijk

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De ondernemer is een sterke leider en is daadkrachtig op operationeel en financieel niveau. Betrouwbaar, stabiel en afspraak is afspraak zijn kenmerkend voor deze ondernemer. Resultaat gericht opereren vanuit een solide organisatie, sturend op processen en financien is waar hij voor staat. Deze ondernemer ziet de uitdaging om samen met een team aan een bedrijf te bouwen en te helpen naar de volgende ondernemingsfase. Deze doorgewinterde ondernemer is bijzonder ervaren in het drijven van een onderneming in de software ontwikkelingsbranche. Hij heeft eerder een onderneming overgenomen en zeer succesvol naar de volgende ondernemersfase geleid.


Activiteiten van het bedrijf

Gezocht bedrijf: Een bedrijf dat in de basis gezond is en waarbij het bedrijf zelf nog in de groeifase zit, met een goede potentie om door te groeien naar de volgende fase. Het bedrijf is actief in de ICT-Branche en is gevestigd in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe. Het product levert een herkenbare meerwaarde voor de klant en kan verder ontwikkeld worden. Het gezochte bedrijf moet voldoende winstgevend zijn. Doelstelling is om het bedrijf naar een volgende groeifase te brengen door onder andere marktkansen verder te verkennen, te benutten en bestaande processen waar mogelijk efficiënter te maken. Continuïteit op de lange termijn is daarbij één van de belangrijkste doelstellingen. De ondernemer haalt voldoening uit het daadwerkelijk realiseren van zijn doelen.


Overig

Het over te nemen bedrijf heeft naast de eigenaar maximaal 15 medewerkers in dienst. Het pand dient in eerste instantie gehuurd te kunnen worden. Een volledige overname heeft de voorkeur maar een geleidelijke overname behoort tot de mogelijkheden. Bij een volledige overname dient de huidige eigenaar bij voorkeur in en na de overdrachtsperiode voor een nader te noemen periode (gedeeltelijk) aan te blijven. Indicatie overnameprijs tot € 1.000.000. Eventueel meer, afhankelijk van het aangeboden bedrijf.


Ondernemer zoekt een software ontwikkelingsbedrijf in de provincie Drenthe, Friesland of Groningen
Regio
Meerdere regio’s mogelijk
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop gevraagd
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
500.000 - 1.000.000