Profiel nr. 72525

Portefeuille schoonmaakbedrijf in de Randstad

23/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Schoonmaakbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wegens heroriëntatie de behoefte aan een nieuwe uitdaging biedt een schoonmaakbedrijf een deel van haar portefeuille van schoonmaakopdrachten aan, inclusief bijbehorende personeel.

Indien gewenst kan tevens de voorraad en materiële vaste activa worden overgenomen. 


Activiteiten van het bedrijf

De portefeuille betreft schoonmaakwerkzaamheden in een brede zin van het woord, bestaande uit interieurverzorging van kantoren, winkels, VVE’s en kinderdagverblijven. Bij een aantal opdrachtgevers worden tevens de volgende werkzaamheden uitgevoerd: glas en gevel, graffiti, vloeronderhoud, dieptereiniging, bouwoplevering en trottoirreiniging voor de zakelijke markt. Het klantenbestand kent een goede spreiding alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie met ruimte voor groei. De onderneming zelf blijft voortbestaan en gaat zich richten op glasbewassing en schoonmaakwerkzaamheden bij zijn twee grootste opdrachtgevers.

De contractomzet van de portefeuille bedraagt momenteel ongeveer € 306.000, exclusief eventueel meerwerk.  Met deze omzet, en bijbehorende personele formatie kan een gezonde marge gerealiseerd worden.


Onderscheidend vermogen

De overname betreft eveneens de overname van de arbeidscontracten van in totaal 6 medewerkers die volledig zelfstandig functioneren op deze portefeuille. In totaal gaat het om 106 uren per week. Bij een klein aantal opdrachten wordt extra capaciteit benut via inleen en onder aanneming. De werkzaamheden vinden in de gehele Randstad plaats met de focus op het gebied Haaglanden/groot Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd in een betrekkelijk nieuw bedrijfspand (huur) met volledige inrichting en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid. Overname van het pand of het aangaan van een huurverplichting is geen voorwaarde, maar behoort wel tot de mogelijkheden.


Overig

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een schoonmaakbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding.

De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van de portefeuille aan de koper. In de afgelopen jaren heeft de ondernemer zich in toenemende mate uit de operatie teruggetrokken en is het team van medewerkers goed bekend met de klantenkring en voorkomende werkzaamheden.

Het betreft een activa passiva transactie vanuit een bestaande besloten vennootschap. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.


Portefeuille schoonmaakbedrijf in de Randstad
Regio
Zuid-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.