10/09/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitgeverijen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden bedrijf betreft een uitgeverij van een bijzondere jaarlijkse en landelijke bekende uitgave. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap en is al vele jaren actief.


Activiteiten van het bedrijf

De uitgave wordt jaarlijks vernieuwd, gedrukt en gedistribueerd; zowel via boekhandels in Nederland als ook via online kanalen.

De eigenaar werkt alleen in het bedrijf. Er hoeven derhalve geen arbeidscontracten van personeelsleden te worden overgenomen.

Het kantoor van de onderneming is gevestigd op de woonlocatie van de eigenaar, maar is eenvoudig naar elders te verplaatsen. We gaan ervan uit dat de kopende partij de over te nemen activiteiten in diens eigen organisatie integreert en/of op diens eigen locatie voortzet.


Onderscheidend vermogen

De uitgave kent ieder jaar een nieuwe editie en kenmerkt zich door haar (van oudsher) unieke historische en culturele waarde.


Overig

Ondanks dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd, heeft een activatransactie de voorkeur.

Het bedrijf kan interessant zijn voor strategisch kopende partijen die het belang inzien van voortzetting van deze bijzondere uitgave. Maar eventueel ook voor een MBI-kandidaat kan de uitgave een interessante basis vormen. Op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring kan nadere info aan serieus geïnteresseerde partijen beschikbaar worden gesteld.

Gezien het bijzondere karakter van de uitgave is de overnamesom op dit moment nog niet bepaald. Na overleg met geïnteresseerde partijen, die voldoen aan de wens van de eigenaar om de uitgave op goede wijze voort te zetten, zullen wederzijds passende vergoedingen worden afgesproken. Indien gewenst, kunnen afspraken worden gemaakt over betrokkenheid van de eigenaar gedurende een bepaalde periode na de overdracht.


Uitgeverij met unieke jaarlijkse uitgave
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.