Profiel nr. 72073

Handel in promotionele producten, kerstpakketten en bedrijfskleding

23/07/2019 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is reeds meer dan 25 jaar leverancier van relatiegeschenken, kerstpakketten en (bedrijfs)kleding. Zij levert aan bedrijven, organisaties, overheden en stichtingen. De huidige ondernemer drijft de onderneming langer dan 10 jaar. Hij heeft zijn ambities binnen deze onderneming waargemaakt en is toe aan een volgende stap. Hij is bereid tot een soepele overdracht van contacten en relaties gedurende een beperkte periode.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming met een gemiddelde jaaromzet van € 1.100.000 voelt zich verantwoordelijk voor de promotionele uitingen van de klant. Wij staan dicht bij de klant, waarbij handel geschiedt op basis van wederzijds vertrouwen en gunning. Klanten hebben een uitdaging bij een bepaald geefmoment en verwachten dat wij het originele idee hebben, en het liefst meerdere oplossingen, zodat ze ook nog kunnen kiezen. De aangedragen ideeën worden door onze klanten doorgaans niet uitgezet bij meerdere leveranciers. De producten die aangeboden worden hebben vaak een praktische inslag, dat past bij onze klantengroep. Onze klant wordt het meeste gekenschetst door MKB ondernemers met een no-nonsens mentaliteit die zelf uitvoerend binnen de organisatie meewerken. Wij zijn totaalleverancier bij klanten op het gebied van reclame uitingen, uitgezonderd drukwerk en signing. Doordat er daardoor meerdere contactmomenten zijn is het voor de klant makkelijker e.e.a. binnen deze kaders bij ons neer te leggen met een beperkt aantal aanspreekpunten, wat indirect weer resulteert in extra verkopen. De onderneming staat bekend bij de klant als afgesproken en doorgesproken = geregeld.


Onderscheidend vermogen

Bij samenstellen van kerstpakketten vinden mensen met een beperking/afstand tot de arbeidsmarkt een dagbesteding. De ondernemer heeft ook een online keuze concept onder zijn beheer. Dit concept voorziet er o.a. in dat medewerkers een eindejaarsceadeau of verjaardagscadeau online kunnen kiezen waarbij de klant geheel ontzorgd wordt en de gehele afhandeling wordt verzorgd. Achter de schermen staat het online concept gereed om online bestaande relatiegeschenken op de markt te brengen.


Overig

Het is een pre als de koper creatief is. Cliënten verwachten creatieve voorstellen voor invulling van hun vraag. 


Handel in promotionele producten, kerstpakketten en bedrijfskleding
Regio
West-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000