12/11/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Kinderdagverblijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het kinderdagverblijf is een particulier bedrijf (B.V.) dat sinds 2010 is gevestigd in de regio Den Haag. Opgericht door professionals (HBO) met een eigen inzicht hoe kinderopvang. Kleinschaligheid, direct contact met ouders en professionalisme zijn de fundering waarop inmiddels een uitstekende reputatie is gebouwd.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf levert hoogwaardige dagopvang en BSO. De huisvesting is gehuurd, dus daar is geen investering nodig. Het bedrijf heeft 32 kindplaatsen verdeeld over 3 horizontale groepen. De gemiddelde kindbezetting in 2018 ligt rond 85%. De personele bezetting bestaat, naast directie, uit 13 beroepskrachten ongeveer 7,5 FTE. Het bedrijf voldoet aan en is voorbereid op alle eisen van wetgeving, oud en nieuw, zoals gereflecteerd in de buitengewoon positieve rapportages van de GGD-inspecties. De locatie is onlangs door de GGD geinspecteerd en voldeed aan alle eisen.


Onderscheidend vermogen

Door de kleinschaligheid en de directe persoonlijke betrokkenheid van de directie bij kinderen, ouders en personeel, onstaat er een directe en duidelijke situatie waarin vragen snel beantwoord worden en problemen makkelijk en tot ieders volle tevredenheid worden aangepakt en opgelost. Ouders zijn bij het eerste contact overtuigd en enthousiast. tevens leveren ondanks een scherpe uurprijs veel extra's. vers fruit, warme maaltijden etc.


Overig

Gegevens en cijfers: De omzet in 2017 was boven de €500.000, met een positief bruto resultaat. Gezien de resultaten van de afgelopen jaren en de reeds bekende bezetting is de verwachting dat de omzet de komende jaren stabiel zal blijven. Door de aantrekkende economie is een zelfs lichte stijging van de bezetting (en omzet) te verwachten. Gebaseerd op cijfers van omzet en resultaat komen wij op een vraagprijs tussen €400.000 en €450.000. Een minimaal eigen vermogen van 100.000 is vereist. De overdracht geschiedt door verkoop van de aandelen van de BV. Aanvaarding kan op korte termijn. Alle benodigde activiteiten van ondersteuning en begeleiding bij de overname zijn bespreekbaar.

De ondernemer verkoopt het bedrijf omdat hij zich op andere activiteiten wil gaan richten.


Kleinschalige Kinderopvang Den Haag
Regio
Zuid-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000