Green Factory met LED-technologie in UAE

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche:
Agri-food

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Land- en tuinbouw

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting:
1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een Nederlandse projectontwikkelaar gespecialiseerd in indoor farming start samen met een gereputeerde Nederlandse groente exporteur een indoor farm (deels vertical) in de UAE voor lokale teelt van groenten met Nederlandse kwaliteit.


Activiteiten van het bedrijf

Aan het project hebben zich reeds gereputeerde Nederlandse partijen verbonden, zoals een leverancier van LED-technologie, een leverancier van geautomatiseerde horticulture systemen, een leverancier van zaad en partij met knowhow op het gebied van telen in indoor farming. Dit staat borg voor een hoge Nederlandse kwaliteit, lokaal geteeld.

Ook heeft zich al een lokale partij in de UAE verbonden voor de inbreng van de grond en het aanvragen van de benodigde vergunningen.


Onderscheidend vermogen
  • Hoge kwaliteit
  • Lokale teelt
  • Pesticide vrij
  • Hoge opbrengst per vierkante meter
  • Enorme waterbesparing
  • Energiebesparing

Overig

De eerste indoor farm zal starten met een productie van ca. 300 ton per jaar en snel uitbreiden naar ca. 4.000 ton per jaar. Daarnaast wordt binnen 2 jaar opschaling in de GCC verwacht met nog 3 andere indoor farms. Na 2 jaar zal opschaling wereldwijd plaatsvinden, in het bijzonder in landen die nu sterk afhankelijk van import van groenten zijn.

We zoeken een equity partner die € 2.000.000 van de totale projectomvang van € 5.000.000 kan en wil investeren, waarvoor zij 40% van de aandelen in de Green Factory krijgt en een aantrekkelijk rendement van 24% per jaar kan behalen. Tevens heeft zij de mogelijkheid om later mee op te schalen.


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.