11/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Gezondheidszorg

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Joint venture of ter overname aangeboden Hulpmiddel tegen agressie in inrichtingen Onze opdrachtgever ontwikkelde een unieke agressie preventie houder, die om ellebogen en/of de knieën gezet kan worden. Als hij op de elleboog zit, kan de drager ervan zijn arm niet meer volledig strekken voor bijvoorbeeld het uitdelen van een vuistslag maar zijn arm nog steeds onbelemmerd tot 90 graden buigen. De drager kan alle dagelijkse handelingen, eigen verzorging, eten enz. nog steeds doen.


Activiteiten van het bedrijf

Dit hulpmiddel is dus geen fixatie. De houder is geregistreerd als hulpmiddel klasse I bij Farmatec en is daardoor toegelaten op de Europese markt. Agressie is een groot probleem zowel in de verstandelijk gehandicapten zorg, verpleeghuizen, GGZ en in (jeugd)gevangenissen. Deze houder zal de veiligheid in deze instellingen verbeteren.


Onderscheidend vermogen

Deze innovatie is kostenbesparend voor de gezondheidszorg en justitie, doordat er hiermee minder ziekteverzuim zal optreden van het personeel. Ook kunnen patiënten met gedragsproblemen hiermee eerder en ook langer thuis in hun eigen omgeving worden verzorgd door hun mantelzorgers. Zij vormen dan minder risico voor hun huisgenoten, thuiszorg medewerkers en ambulante verpleegteams. Er is een Nederlandse octrooiaanvraag ingediend voor deze houder. De houder is getest en leverbaar. Vraagpprijs 100.000 euro plus royalty's


Hulpmiddel tegen agressie in inrichtingen
Regio
Europa
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000