laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Succesvol W&S-bureau van flexmigranten

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
63012 07-11-2016 Dienstverlening Uitzendbureaus, detachering
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.
Omschrijving

Betreft
De overname van een werving en selectiebureau middels een aandelentransactie waarbij 100% van de aandelen van de buitenlandse vennootschap betrokken zijn.

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden omdat de Nederlandse eigenaren zich, na intensief bezig te zijn geweest met de opbouw en ontwikkeling van het bedrijf, op andere – niet gerelateerde – activiteiten willen gaan richten. Het team van recruiters kan volledig zelfstandig werken. De huidige eigenaren zijn slechts parttime nog betrokken bij het onderhouden van de klantcontacten hetgeen zijn voor bepaalde tijd willen continueren en deze relaties op een gedegen wijze over willen dragen aan de kopende partij.

Profiel onderneming
Het werving en selectiebureau richt zich op de recruitment van buitenlandse uitzendkrachten die voornamelijk bij Nederlandse uitzendbureaus worden geplaatst. De onderneming heeft een sterke positie in de landen waarin zij actief is met het werven. Door de combinatie van online (website) en offline (imago en reputatie) kan worden voldaan aan de vraag naar uitzendkrachten.

Momenteel zijn 1.000 – 1.250 flexmigranten actief en daarnaast beschikt de onderneming over een database met circa 2.000 actuele inschrijvingen. Dit potentieel is gediversifieerd naar leeftijd, opleiding, branche, et cetera.

De onderneming past perfect in het hedendaagse beeld van de werving van uitzendkrachten voor de traditionele beroepen waarbij deze werknemers nagenoeg volledig vanuit het buitenland aangetrokken (moeten) worden. Men levert met name aan gecertificeerde uitzendbureaus zodat de gehele keten van werving tot en met plaatsing kwalitatief wordt ingevuld.

Werknemers
Het bedrijf beschikt over een ervaren team van ongeveer 10 (meertalige) medewerkers.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Oost-Europa. De locatie is eigendom van de huidige DGA’s die ervan uitgaan dat het bedrijf op de huidige locatie gehuisvest blijft.

Financiën
De afgelopen jaren heeft de onderneming een stabiele omzet gekend, sinds dit jaar duidelijk sprake van een positieve kentering. Zowel in aantallen geworven uitzendkrachten als het vergoedingsmodel. Dit sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in de Nederlandse uitzendbranche c.q. het tekort aan uitzendkrachten. Het businessmodel van dit werving en selectiebureau is derhalve voor de lange termijn prima houdbaar en biedt voldoende opwaarts potentieel.

Opmerkingen
Deze instapklare onderneming kan een meer dan interessante aanvulling zijn voor uitzendbureaus met een grote behoefte aan buitenlandse uitzendkrachten. Een uitgebreid verkoopmemorandum is beschikbaar.

klik hier om te reageren op dit profiel


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29