Profiel nr. 107798

Installatiebedrijf in verwarming, warmtepompen en loodgieterswerk

11/04/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Ook interessant voor

 • Zuid-Holland
 • Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het installatiebedrijf is gevestigd in Zeeuws-Vlaanderen. Het bedrijf is opgericht in 2009 en vanaf 2019 een besloten vennootschap. Het bedrijfspand wordt gehuurd en bestaat uit kantoorruimte en opslag.

Marktontwikkeling: Sectorprognoses van de Bouw & Installatietechniek geven aan dat door de toenemende aandacht voor duurzame bouw en de energietransitie steeds meer behoefte is aan werktuigbouwkundige installaties, zoals warmtepompen en ventilatiesystemen. De installatiesector is sterk gefragmenteerd, met veel kleinere bedrijven. Door de tendens naar schaalvergroting, is de verwachting dat het aantal fusies en overnames de komende jaren verder zal toenemen. Ook de regeldruk (zoals bijvoorbeeld de recente verplichting om voor CV onderhoud een CO-certificering te behalen) zal een stimulans zijn voor schaalvergroting. Door bovenstaande ontwikkelingen is er ruimte voor substantiële groei qua omzet.

Aangeboden wordt een Activa/Passiva-transactie, maar een Aandelentransactie is ook mogelijk.

 


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf staat bekend als een ervaren totaalinstallateur met een grote vaste klantenkring. Men is gespecialiseerd in CV-ketels, CV-onderhoud warmtepompen en loodgieterswerk en heeft een stabiele omzet:

2020: € 720.000 

2021: € 821.000 

2022: € 729.000 

2023: € 819.000   


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf combineert een gedegen vakmanschap met een sterk gevoel voor persoonlijke service. Daarnaast zit de kracht in de relatief bescheiden omvang. Hiermee garandeert men een uitstekende prijs-prestatieverhouding. De korte lijnen binnen het bedrijf bieden de ruimte om direct te communiceren en doelgericht te werken. Dat betekent voor de klant snel antwoord op hun vragen en een efficiënte aanpak van de werkzaamheden.

Investeringsoverwegingen: Het bedrijf heeft een goed rendement. Er is in 2024 een nieuwe koers ingeslagen dat zal leiden tot een substantiële verbetering van het rendement. De verkoop en plaatsing van PV-panelen met zijn lage marges is op een laag pitje gezet. Door verdere schaalvergroting liggen er mogelijkheden dit verder uit te breiden.


Overig

Personeel voldoet aan de BRL 6000-25, vakmanschap CO.

Personeel: Naast de ondernemer (80% operationeel) zijn er 2 werknemers in vaste dienst. Deze flexibele groep mensen is goed opgeleid en werkt zelfsturend. Daarnaast worden er af en toe ZZP-ers ingehuurd.  

Reden van verkoop: De huidige ondernemer / eigenaar biedt het bedrijf te koop aan vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en is op zoek naar een geschikte overnamekandidaat die het bedrijf kan voortzetten en verder uitbouwen. 

Profiel  koper: Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.


Installatiebedrijf in verwarming, warmtepompen en loodgieterswerk
Regio
Zeeland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.