Profiel nr. 107184

Metaalbewerkingsbedrijf zoekt commerciële ondernemer(s)

15/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

> 50

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

> 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wij bieden u de kans om eigenaar te worden van een bedrijf dat sinds 2009 zeer succesvol opereert in de internationale metaalbewerkingsindustrie. Sinds de start maakt het bedrijf een exponentiële groei door die doorgezet wordt naar de toekomst.

Het bedrijf blijft innoveren door in recente tijd te investeren in het openen van nieuwe vestigingen, het moderniseren van het machinepark en het betreden van niche-markten. Hierdoor hebben we een flexibele en zeer wendbare organisatie kunnen opbouwen met ruim 170+ sociale techneuten verdeeld over drie vestigingen. Onze balans tussen frisse aanwas en ervaren medewerkers is een belangrijk onderdeel van ons succes.

Ons bedrijf geniet een uitstekende reputatie en heeft een loyaal en gespreid klantenbestand opgebouwd, wat heeft geresulteerd in steeds repeterende werkzaamheden en het succesvol aantrekken van nieuwe klanten. Onze succesformule is gebaseerd op klantgerichtheid. Wij zijn niet alleen leveranciers; we zijn ook meedenkers en probleemoplossers voor complexe metaalvraagstukken. Ons internationale klantenbestand omvat onder andere de offshore-industrie, de energiesector en de zware industrie.

 


Activiteiten van het bedrijf

Wij zijn een servicegericht bedrijf dat zich focust op het reviseren, onderhouden, en produceren van rotating equipment, variërend van enkele centimeters tot metersgrote werkstukken. We ontzorgen onze klanten door full-service aan te bieden. Dit omvat inspectie, onderhoud, reparatie, uitgebreide tests, levering en montage, zowel on-site als in-house. Ons team staat dag en nacht paraat om onze klanten snel van dienst te zijn, met name bij spoedige storingsmeldingen.

Dankzij ons geavanceerde machinepark vervaardigen we complexe onderdelen voor diverse sectoren. We bieden tevens lasercladden aan, geavanceerde testfaciliteiten en asset-optimalisatie om onze klanten beter van dienst te zijn. Als onderdeel van onze toewijding aan het aanpakken van het tekort aan technisch opgeleid personeel, hebben we een moderne technische MBO-school opgericht.


Onderscheidend vermogen

Kenmerken bedrijf:

 • Bedrijf in zijn bloeijaren met aanzienlijke groeipotentie naar de toekomst;
 • Voortdurend gewijd aan investeringen en innovaties;
 • Internationaal werkzaam;
 • Uitstekende genormaliseerde winstgevendheid;

Overig

De huidige eigenaar wil het – na het bedrijf te hebben op- en uitgebouwd – gezien de leeftijd meer afstand nemen. In de directe omgeving is geen opvolging voorhanden, zowel binnen de familie als binnen de onderneming. Vandaar dat wordt gezocht naar een passende overnamekandidaat.

De ideale kandidaat:

 • Waarborgt de commerciële en operationele continuïteit van het bedrijf;
 • Heeft affiniteit met en ervaring in de branche;
 • Is technisch geschoold en bezit commerciële expertise;
 • Heeft geen plannen om de bedrijven op korte termijn te verkopen en is gericht op duurzame groei;

De huidige eigenaar zal zorgvuldig toezien op een gestructureerde overdracht, en zal gedurende de komende jaren nauw betrokken blijven. Hij streeft ernaar om de functie (gedeeltelijk) voort te zetten in samenwerking met de kandidaat, met als doel verdere uitbreiding en groei van de onderneming. De focus ligt op een evenwichtige afstemming tussen de financiële exit voor de eigenaar, het behoud van het bedrijfserfgoed en de continuïteit voor het bestaande team. De details van deze overdracht zullen in onderling overleg verder worden uitgewerkt.


Metaalbewerkingsbedrijf zoekt commerciële ondernemer(s)
Regio
Zuid-Holland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
> 5.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.