Profiel nr. 107113

Toekomstbestendige webshop in kwalitatieve en duurzame dameskleding, schoenen en accessoires

02/11/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Dames- en herenmode

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze toekomstbestendige online boetiek met een uitgebreid aanbod kwalitatieve (grotendeels) duurzame merken dameskleding, schoenen en accessoires mag worden voortgezet door een nieuwe, enthousiaste eigenaar. De webshop heeft een bewezen staat van dienst van 12 jaar en een stevige positie in de betreffende niche. 


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft een grote database trouwe en betrokken klanten (vrouwen 25 - 65 jaar die houden van kleurrijke, duurzame kleding). Het bedrijf staat startklaar om verder op te schalen in binnen- en buitenland. Er is een op maat gemaakt, professioneel Shopify systeem, met per webshop meerdere verkoopkanalen en synchronisatie van de voorraden tussen de verschillende webshops (op dit moment .nl en .de). Vanaf 2018 is er veel geinvesteerd in groei; dat wil zeggen meer voorraad, de merkbeleving, duurzaamheid, een beter webshop systeem, personeel, merkbekendheid en een Duitse versie van de shop.


Onderscheidend vermogen

Binnen het segment is deze webshop een echte voorloper en innovator. De webshop is op eigen kracht groot geworden, zonder daarbij gebruik te maken van externe verkoop accounts. Dit bedrijf staat bekend als een professioneel, heel benaderbaar (persoonlijk) en betrouwbaar bedrijf. Dit is tot stand gekomen door altijd proactief met de klant mee te denken en net dat stapje extra te zetten. Ondanks het digitale proces wat er aan ten grondslag ligt, is er met veel van de klanten een persoonlijke band opgebouwd. Dit weerspiegelt zich in de uitmuntende reviews en het grote percentage terugkerende klanten.

Het uitgangspunt is om de klant een fijne en positieve ervaring te geven. Dit begint bij de website die erg overzichtelijk is, met duidelijke foto's en filmpjes, een goede productbeschrijving, een uitgebreide maattabel en suggesties voor combinaties. De insteek is de klant zo goed mogelijk te informeren en inspireren, zodat ze de juiste keuze kunnen maken. Daarmee wordt ook het retourpercentage zo laag mogelijk gehouden. Prettig voor zowel het bedrijf als de klant, maar ook vanuit een duurzame gedachte.


Overig

Een ander sterk punt van deze webshop is dat de gevoerde merken onderling goed te combineren zijn, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan en unieke combinaties. Het merkenpalet is bewust gekozen op basis van duurzaamheid en de relatie met de leverancier.  

Overname van deze webshop is interessant voor: 

- Ondernemers die geinteresseerd zijn in een instapklaar platform met groeikansen; 

- Ondernemers in een soortgelijke branche die op zoek zijn naar extra verkoopkanalen voor hun bestaande assortiment, naast hun reeds bestaande webshop of stenen winkel om daarmee een nieuwe markt aan te boren cq. de marktpositie te verbeteren. 

Er draaien professionele Adwords campagnes ingericht door een zeer deskundige specialist en volgens de laatste performance ontwikkelingen. Door de retouren terug te koppelen naar de campagnes, worden de biedingen aangepast op de werkelijke omzet en ingesteld op een optimale POAS (Profit On Advertising Spend). Maar ook organisch scoort deze webshop uitmuntend.

Alles staat in de startblokken om schaalvergroting te verwezenlijken!


Toekomstbestendige webshop in kwalitatieve en duurzame dameskleding, schoenen en accessoires
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000