Profiel nr. 106634

Goedlopende slijterij met uniek concept in het grensgebied van het oosten van het land (DE)

25/10/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Slijterij

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden: een goedlopende slijterij in een Duitse plaats tegen de Nederlandse grens. De slijterij is gestart in 2003 en sindsdien uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten.

Het bedrijf is gevestigd in het centrum van een stadje 3 kilometer over grens aan de A12 met ruime parkeergelegenheid voor de deur. 

Door het lagere btw-tarief en lagere accijns op alcohol (op wijn zelfs geen), wordt volop geprofiteerd van het grenstoerisme. Veel Nederlanders komen na het doen van de boodschappen en het tanken naar de slijterij om hun drank te halen.


Activiteiten van het bedrijf

De slijterij heeft een ruim assortiment aan wijn, whisky, rum, cognac en andere likeuren. Het betreft een uniek concept, omdat Duitsland eigenlijk geen slijterijen kent (wel drankgroothandels, zoals het bekende Trinkgut). Klanten kunnen proeven en krijgen advies, wat zorgt voor meer beleving dan bij een traditionele groothandel.

Naast de verkoop in flessen, wordt de drank verkocht uit glasballonnen en roestvrijstalen vaten. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen per liter te verkopen, maar ook in grotere hoeveelheden. Dit maakt het interessante voor Nederlandse klanten, omdat ze op deze manier maximaal profiteren van het prijsvoordeel.

Inmiddels weten ook Duitsers hun weg naar de slijterij te vinden. Momenteel is ongeveer 70% van de klanten Nederlands en 30% Duits, waarbij de Nederlandse klanten vanuit het hele land komen. De naamsbekendheid is groot en klanten komen vaak terug als ze eenmaal een keer geweest zijn.

De slijterij is gevestigd in een huurpand met lage huur en heeft een vloeroppervlak van 80m². Het betreft geen vestiging van een keten, waardoor het assortiment voor een groot deel zelf samengesteld is. Naast een vaste assortiment dat loopt via leveranciers, wordt ook zelfstandig wijn geïmporteerd. Daarnaast is er een cadeaushop waarin onder andere pakketten verkocht worden.


Onderscheidend vermogen

Het is in Duitsland niet nodig om een slijterijvergunning te hebben. In principe mag iedereen dus alcohol verkopen.

Er zijn nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Hierbij kan gedacht worden aan de exploitatie van een terras of het inrichten van een webshop.

Op dit moment wordt er weinig aandacht besteed aan marketing. Ook hier ligt nog veel potentie. 


Overig

Met pijn in het hart wordt deze mooie onderneming ter overname aangeboden wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.  

Heb jij passie voor het vak en ben je klantvriendelijk en ondernemend ingesteld? Dan is dit een unieke kans om in te stappen in een rijdende trein. Als eigenaar van een zelfstandige slijterij heb je veel vrijheid in het samenstellen van je eigen assortiment en ben je altijd op zoek naar de beste producten met de mooiste verhalen erachter. 

De slijterij behaalt een aantrekkelijk resultaat met fijne werkuren (geen koopavonden en zaterdagen) en is geheel schuldenvrij. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via het reactieformulier.


Goedlopende slijterij met uniek concept in het grensgebied van het oosten van het land (DE)
Regio
Gelderland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.