Profiel nr. 105987

Biotech industrie: 4D biofabricage van realistische menselijke weefsels. Proof of principle, beginfase

15/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
De eerste start-up die geavanceerde elektrische, magnetische en microfluïdische biofabricagetechnologie samenvoegt met nieuwe cyborganische technologie om weefsels en organen met hoge verwerkingscapaciteit te maken met ingebouwde bio-elektronica, biosensoren en therapeutische middelen. Het team brengt bedrijfs- en industriedeskundigen samen met academische deskundigen. Samen hebben zij meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring in onderzoek en bedrijfsomgeving.
 
De 3D bioprinting sector heeft zijn verwachtingen om oplossingen te bieden binnen de regeneratieve geneeskunde industrie niet waargemaakt. De reden dat de bioprintingsector faalt, is te wijten aan technologische beperkingen. Hun tekortkomingen zijn gebaseerd op een gebrek aan verwerkingssnelheid, hun onvermogen om de cellen intact en functioneel te houden en hun beperking om de diversiteit te creëren die nodig is om een realistisch menselijk weefsel te creëren. Naast een realistische functionaliteit van deze weefsels missen zij ook aanvullende functionaliteit (voorwaarden of processen in het weefsel zelf).

Activiteiten van het bedrijf
Het bedrijf richt zich op de 4D-biofabricage van realistische menselijke weefsels met biosensoren, bio-elektronica en/of therapeutische middelen. Ze kunnen worden gebruikt door onderzoekers en ontwikkelaars om een beter inzicht te krijgen in ziekten, voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, veiligheidstests en verbetering van bestaande behandelingen. Het zal de ontwikkelingssnelheid en de marktintroductietijd voor belangrijke oplossingen in de gezondheidszorg verhogen. Voor schaalbaarheid en meer standaardisatie in de ontwikkeling zullen wij gebruik maken van ons eigen geavanceerde bioprinting platform dat momenteel in ontwikkeling is. 
 
Markt:
De regeneratieve geneeskunde industrie is een snelgroeiende markt met een CAGR van meer dan 25% en zal naar schatting $116B bereiken in 2026. Momenteel worden hiervoor nog veel diermodellen gebruikt. Zowel de VS als de EU hebben duidelijk verklaard dat 2035 het streefjaar is om alle dierproeven af te schaffen. Momenteel zijn er weinig oplossingen beschikbaar om de markt van 16 miljard dollar voor dierproeven te vervangen of te verkleinen.

Onderscheidend vermogen

Met het nieuwe platform kunnen meerdere biomaterialen in elke samenstelling in gradiënt worden geprint om diversiteit in het 3D-weefsel te creëren. Het zal gebruik maken van geavanceerde weefseltechnologieën zoals 3D Bioelectrospraying, Cell Electrospinning en Electrohydrodynamic Jet Bioprinting. Deze "elektrische veld" technologieën worden in vele publicaties erkend voor hun superioriteit in het in leven houden en functioneren van cellen, wat essentieel is voor het maken van realistisch weefsel.

Het bedrijf zal zowel producten als diensten op de markt brengen. De prijs van de cyborganische toepassing zal marktgestuurd zijn en afhangen van de complexiteit van de aangeboden of vereiste cyborganische toepassing. 

De menselijke biomaterialen zullen een ondersteunende productlijn zijn. De eerste cyborganische toepassingen zullen betrekking hebben op de 4D-in-vitro-weefselmodellen, maar op lange termijn zullen ook potentiële therapeutische toepassingen in aanmerking worden genomen. De diensten die zullen worden gepromoot en verkocht zijn de ontwikkeling van op maat gemaakte sensor ingebedde weefselmodellen.


Overig

De grootste groep belanghebbenden op de markt van de regeneratieve geneeskunde zijn de ziekenhuizen. Naast de academische ziekenhuizen die betrokken zijn bij onderzoek naar regeneratieve geneeskundeoplossingen, zijn zij ook de grootste gebruikers van nieuwe klinische toepassingen op dit gebied. Er zijn ongeveer 8.000 onderzoekscentra in de wereld met elk verschillende gespecialiseerde afdelingen of onderzoeksgroepen. Vanwege de buitengewone kosten van geavanceerde systemen hebben slechts enkelen toegang tot de geavanceerde technologie die nu beschikbaar is.

Hoewel exacte aantallen niet bekend zijn, is wel bekend dat sinds de ontdekking van 3D-celkweek het aantal onderzoekspublicaties over dit onderwerp exponentieel is toegenomen.

Andere belanghebbenden die meer betrokken zijn bij weefselmanipulatie en/of het gebruik van de geavanceerde in-vitromodellen zijn organisaties voor contractonderzoek. Zaad: 200 K€ lokale ontwikkelingsmaatschappij heeft al 250 K€ extra toegezegd: Fabricageklaar Prototype, 0-reeks; In-vitromodel met ingebouwde sensor: Productierijp prototype 2 potentiële exit-strategieën naast het gebruik van het bedrijf als melkkoe. 1: naar de beurs gaan. 2: focus op het bedrijf dat wordt overgenomen.


Biotech industrie: 4D biofabricage van realistische menselijke weefsels. Proof of principle, beginfase
Regio
Locatie anoniem
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.