01/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Waterrecreatie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wij zijn van origine een reisorganisatie en in coronatijd deze verhuur gestart. Dit is erg goed gegaan, maar nu is het voor ons weer tijd om te richten op de core business. We hebben 2,5 jaar sups en kano's verhuurd, met veel plezier en met een heel goede opbrengst. Met de verkoop willen we tijd en geld vrij maken voor onze core business.


Activiteiten van het bedrijf

In Utrecht verhuren we sups en kano's aan particulieren en aan groepen. De verhuur is geopend van april t/m september. Na een korte instructie gaan de klanten het water op voor gemiddeld 2 uur. Ze krijgen een waterdicht tasje en een route mee, er is keuze uit 5 routes, in de binnen stad of juist de stad uit. In de opslagruimte is een eenvoudige mogelijkheid om om te kleden en om kleding en tassen achter te laten. Klanten kunnen vooraf of achteraf bij de buren (horeca) wat eten en drinken. Voor groepen liggen er een paar leuke programma's. Bijvoorbeeld inclusief met een lunch, diner, bierproeverij etc. De resultaten zijn gigantisch hoog, weinig vaste lasten en lage variabele kosten tegenover een heel mooie omzet.


Onderscheidend vermogen

In Utrecht zijn we veruit de grootste op een fantastische locatie in het centrum. Loopafstand van het station, parkeren om de hoek en direct aan het water. Onze website staat continue bovenaan in google op een groot aantal zoektermen. Ook het online boekingssyteem is fenomenaal! Heel gebruiksvriendelijk en weinig tot geen administratief gedoe. We huren een grote opslagruimte en een aparte kantoorruimte / kantine voor personeel. We werken met een flinke groep studenten die in een app groep en met behulp van een plansysteem eenvoudig zijn in te plannen. Ook zijn er verschillende samenwerkingen aangegaan met andere ondernemers zodat er tal van leuke programma's mogelijk zijn voor bedrijfsgroepen of particuliere groepen. Hier ligt ook nog zeker ruimte voor ontwikkeling!


Overig

De koper kan in een half jaar tijd een jaarsalaris verdienen. De koper heeft affiniteit met watersport, Utrecht en met groepsuitjes. De werkzaamheden zijn goed te combineren met andere activiteiten. We hebben de planning van personeel gedaan in een halve dag per week en nog eens een halve dag per week aan administratie. De supverhuur draait eenvoudig op een bedrijfsleider aangevuld met een groep leuke studenten.


Sup- en kanoverhuur
Regio
Utrecht
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
250.000 - 500.000