Profiel nr. 105900

Tuincentrum en kwekerij (Bonaire): Sterke marktpositie, gevestigd op centrale locatie

30/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Caribisch Gebied

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Tuincentrum

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving:

Een zeer goed lopend tuincentrum en kwekerij op Bonaire. De huidige eigenaar heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd en uitgebreid; nieuwe verkoopkassen, nieuwe kwekerij, nieuwe inkoop kanalen, breder assortiment, nieuwe IT en Retail software, klantenbinding met royalty cards, nieuwe winkelschappen en uitbreiding opslagcapaciteit, etc.

Personeel:

Huidige eigenaar heeft in de loop der jaren een toegewijd team aangetrokken, goede werksfeer, weinig ziekteverzuim en stabiel. 


Activiteiten van het bedrijf

De organisatie:

De organisatie bestaat uit een toegewijd team met een shopmanager. Daardoor kan de organisatie zelfstandig draaien. De locatie van het tuincentrum is zeer centraal, vlak om de hoek van de grote supermarkten. Het terrein bestaat uit een parkeerplaats, grote loods, grote verkoop kas en professionele zelfstandig opererende kwekerij, extra buitenruimte voor de grotere palmen en ruimte voor opslag. Het terrein is groot genoeg om in de toekomst nog uit te breiden, al is dat op dit moment niet nodig. 

Klantenbestand:

Het tuincentrum is een begrip op Bonaire en heeft een groot aantal trouwe klanten (zowel particulier als bedrijven en overheden). Vorige jaar is begonnen met een loyalty card voor de klanten en dat is een groot succes. Daarnaast komen veel hoveniers wekelijks hun benodigdheden bij het tuincentrum halen.


Onderscheidend vermogen

Het tuincentrum is uniek te noemen en heeft het grootste assortiment planten en palmen op het eiland waarvan een deel zelf wordt gekweekt.

Tevens verkoopt het tuincentrum hout producten, irrigatie benodigdheden, ruim assortiment potterie, vitamines, Gardena producten, kweekbenodigdheden, bamboe producten, etc. 


Overig

Kansen/mogelijkheden:

Het bedrijf is zeer gezond en heeft een goede bedrijfsstructuur. Daardoor kan de nieuwe eigenaar zijn creatieve ondernemersgeest laten vieren en focussen op nieuwe mogelijkheden/kansen. Te denken valt aan het kweken nieuwe soorten planten, nieuwe producten in het assortiment, sales en special events en uitbreiding van social media. Bonaire is in ontwikkeling, er wordt veel gebouwd (huizen, resorts, etc) en heeft als bijzondere gemeente van Nederland een goed investeringsklimaat. Het tuincentrum is helemaal up to date gemaakt voor deze ontwikkelingen op Bonaire.

Reden voor verkoop:

Huidige eigenaar is 2 jaar geleden geremigreerd naar NL en wil niet meer heen en weer reizen. 

Geschikt voor:

Dit bedrijf is zeer interessant voor ondernemende MBI-kandidaten: Affiniteit met (tropisch) groen en de rest is allemaal te leren. De huidige eigenaar wil zorg dragen voor een goede overdracht en nog een tijd meelopen om de nieuwe eigenaar op weg te helpen.


Tuincentrum en kwekerij (Bonaire): Sterke marktpositie, gevestigd op centrale locatie
Regio
Caribisch Gebied
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000