Profiel nr. 105871

Medische praktijk: huidtherapie, compressiezorg, mammacare, huidverzorging, medische hulpmiddelen

05/10/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

  • Gelderland
  • Limburg

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Medische praktijk

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is opgericht in 1990 en kent daarom een lange historie. De ondernemingsvorm is een besloten vennootschap. De visie van de onderneming is erop gericht om in het kader van de door de zorgverzekeraars nagestreefde ketenzorg meerdere zorgdisciplines te huisvesten in een zogenaamd medisch zorgcentrum. Door de jarenlange ervaring, de continue kennisontwikkeling, maar bovenal door de expertise op het gebied van de huidtherapie in de breedste zin geniet de onderneming een uitstekende reputatie in en buiten de regio. De onderneming is gevestigd in het zuiden van Nederland.


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten bestaan voor 2/3 uit huidtherapie en voor 1/3 uit compressiezorg, mammacare en huidverzorging. 

De huidtherapie kent verschillende behandelingen: o.a. acne, fibromen, littekens, lymfoedeem, lipoedeem, overbeharing/haren, pigmentaandoeningen en vaatafwijkingen. De onderneming beschikt over de vereiste cq specialistische behandelapparatuur. De compressiezorg bestaat o.a. uit het aanmeten van therapeutische kousen en aantrekmiddelen, brandwondcompressiekleding en lymfoedeem kleding. De mammacare is gespecialiseerd in het aanmeten van borst- en deelprothesen, therapeutische beha’s, lymfebeha’s en beschikt over een uitgebreide lingeriecollectie en badkleding. De huidverzorgingsactiviteiten bestaan uit gezichtsbehandeling en uiterlijke verzorging. De onderneming is SEMH-gecertificeerd, lid van de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten en sluit voor wat betreft de huidtherapie zelfstandig contracten af met de zorgverzekeraars.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich door complexe, passende nazorg te bieden. Bijvoorbeeld aan patiënten op oncologisch gebied en patiënten met chronische klachten. Met betrekking tot de complexere zorgvraag beschikt de onderneming over de vereiste behandelapparatuur. Bovendien heeft de onderneming een goede reputatie opgebouwd bij de huisartsen, vooral in de regio Zuid-Nederland, en bij verschillende (academische) ziekenhuizen in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Zoals gezegd heeft de onderneming exclusieve contracten afgesloten met verschillende zorgverzekeraars.


Overig

Patiënten, afkomstig vanuit Nijmegen tot Maastricht, ervaren de onderneming als een professionele huid- en oedeemtherapiepraktijk. De gezochte koper stelt alles in het werk om een passende oplossing te bieden voor de specifieke, vaak complexe zorgvraag van de patienten. De patiënten moeten zich comfortabel voelen bij de nieuwe therapeut. 

Reden van verkoop is de pensioengerechtigde leeftijd. De verkoper staat garant voor een optimale overdracht.


Medische praktijk: huidtherapie, compressiezorg, mammacare, huidverzorging, medische hulpmiddelen
Regio
Noord-Brabant
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.