21/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming houdt zich bezig met het verkopen en installeren van zonnepanelen en bijbehorende installaties voornamelijk bij particuliere afnemers in de regio Limburg. Inmiddels werkt men echter ook steeds meer in opdracht van middelgrote bedrijven en worden technisch complexere installaties geplaatst. De onderneming werkt met kwaliteitsproducten en mikt op het midden- en hoger segment. In de loop van de tijd heeft men meer dan 3.000 installaties aangelegd.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten worden geheel uitgevoerd vanuit de vennootschap waarvan de aandelen te koop worden aangeboden. Er zijn achttal mensen werkzaam voor de onderneming. Het bedrijf is gevestigd in een gehuurd pand op een keurig bedrijvenpark. In dit pand heeft men de beschikking over een aantal kantoorruimten, een werkplaats/magazijn en een showroom. Er is voldoende buitenruimte beschikbaar.


Overig

De onderneming realiseert een omzet van circa 2 miljoen euro en de EBITDA bedraagt afgerond en gemiddeld 140K. De balansverhoudingen zijn goed. De orderportefeuille is prima gevuld en de vooruitzichten voor de sector en voor deze specifieke onderneming zijn goed. De overeen te komen overnamesom wordt gebaseerd op de EBITDA. De reden dat het bedrijf ter overname wordt aangeboden is het feit dat de huidige eigenaar een stapje terug wil doen, met name vanwege zijn leeftijd. Hij wil graag meewerken aan een soepele overdracht door nog een tijdje beschikbaar te blijven. De aandelen van de vennootschap worden te koop aangeboden. De vennootschap wordt opgeleverd zonder overtollige liquide middelen en zonder rentedragende schulden en met een acceptabel eigen vermogen (cash and debt free). Als effectieve datum wordt 1 januari 2023 is aangehouden. Zowel een MBI-kandidaat alsook een strategische koper die zijn activiteiten wil uitbreiden zijn wat ons betreft mogelijke overnamekandidaten.  


Zonnepaneleninstallateur
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.