14/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Succesvol evenementenbureau Amsterdam.

Onze opdrachtgever exploiteert sinds 2016 een succesvol evenementenbureau in Amsterdam. Het betreft evenementen op het gebied van muziek, podiumkunsten, bedrijfsevents en bijeenkomsten, conferences, congressen, games en meer.

Na een tijdelijke terugval als gevolg van Corona is dit dynamische bedrijf weer up en running en heeft het prima langlopende contracten afgesloten met gekende partijen.

De omzet in 2022 zal rond de 900k liggen en het resultaat ligt vooralsnog rond de 200k; na een passende management beloning; duidelijk stijgende lijn.

Het bedrijf heeft twee pitches gewonnen met groot tot enorm potentieel; als deze pitches naar contracten zouden worden geconverteerd, hetgeen naar verwacht rond de jaarwisseling duidelijk wordt, is een upscale van de organisatie nodig om hier invulling aan te geven.


Activiteiten van het bedrijf

Na de acquisitie en voorbereiding wordt de uitwerking van de events en de lopende contracten doorgeleid naar een gelieerd audiovisueel bedrijf en gelieerd booking office. Deze partijen kunnen wellicht bij een verkoop van het evenementen bureau van onze cliënt in nader overeen te komen vorm betrokken worden en bijdragen aan de continuïteit.

De onderneming is gevestigd op een uitzonderlijk mooie locatie die toevoegt aan de commitment van de medewerkers, opdrachtgevers en de algehele uitstraling van het bureau.

Het marktpotentieel is enorm, opdrachtgever heeft hiervoor de basis gelegd; desondanks kiest opdrachtgever voor een andere invulling in zijn leven, hetgeen de reden is voor de voorgenomen verkoop.


Onderscheidend vermogen

Bedrijfsfeesten

  • 50%

Congressen

  • 20%

Livestreams - broadcastings

  • 15%

Trouwerijen/prive feesten/bijeenkomsten

  • 10%

Overig

  • 5%

Gezocht wordt een strategische koper die al een positie in de evenementenbranche heeft, of een audiovisueel bedrijf dat invulling wenst te geven aan het groeiende aantal events in portfolio van het bedrijf van onze cliënt.

Cliënt is bereid om onder gepaste voorwaarden voor te bepalen tijd aan de organisatie verbonden te blijven in het kader van een goede transitie naar de nieuwe eigenaar van de onderneming.  


Succesvol evenementenbureau Amsterdam
Regio
Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.