Profiel nr. 105562

Afrikaanse health (videoconsult) startup op zoek naar groeikapitaal

17/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Medische praktijk

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze startup betreft een Zuid Afrikaans videogeneeskunde-onderneming dat een platform heeft ontwikkeld om patiënten te helpen op afstand consulten van artsen te krijgen via spraak en video. Wat dit platform onderscheidt van andere aanbieders, is dat dit bedrijf een nieuwe manier, met een nauwkeurigheid tussen de 95% - 99%, heeft gevonden om vitale functies op afstand te meten met behulp van dezelfde apparaten die patiënten gebruiken om te consulteren, zoals een telefoon, tablet of computer.  Dit betekent dat patiënten niet op een bepaalde fysieke locatie hoeven te zijn om artsen te raadplegen. Het probleem dat deze startup aanpakt, is toegang tot gekwalificeerde artsen en andere gezondheidswerkers. Het basisplatform is ontwikkeld en werkt. In Zuid-Afrika is er een acuut tekort aan gekwalificeerde artsen die hun werk uitoefenen in landelijke en semi-landelijke gebieden, wat het probleem verergert. Dit probleem doet zich voor in de meeste Afrikaanse landen en in andere ontwikkelingslanden.  


Activiteiten van het bedrijf

Er hebben reeds, in beperkte mate, gebruikers zich geregistreerd maar zijn nog niet begonnen met het gebruik van de service. Mensen schrijven zich in met de wetenschap dat de dienst direct beschikbaar is wanneer ze die nodig hebben. Dit betekent dat deze propositie aanslaat bij de potentiële opdrachtgevers/gebruikers. De marktomvang in Zuid-Afrika is 48 miljoen mensen. Op het Afrikaanse continent als meer dan 400 miljoen mensen. Dit bedrijf is opgericht in 2020. Tot op heden hebben de ervaren founders de onderneming zelf gefund. Er is door hen reeds EUR 800.000 in de onderneming gestopt om deze te brengen tot waar hij nu is.


Onderscheidend vermogen

USP's: Dit platform heeft de mogelijkheid om vitale functies binnen 1 minuut op afstand te meten. Het werkt met 19 vitale functies en geen andere partij kan dit op dit moment.


Overig

Investeringsbehoefte:

  • Salaries: €750.000
  • Further developments and enhancements: €500.000
  • Clinical trials: €200.000
  • Operations: €300.000
  • Marketing: €150.000

Team: Het huidige team bestaat uit de 2 founders en 3 werknemers. Zoals uit de investeringsbehoefte te lezen valt zullen er diverse hires moeten plaatsvinden.


Afrikaanse health (videoconsult) startup op zoek naar groeikapitaal
Regio
Buiten Europa
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.