11/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het gaat om een kleinschalig allround installatiebedrijf die zowel de particulieren als zakelijke markt bedient. Hiervoor worden zeer uiteenlopende opdrachten uitgevoerd.

Het bedrijf bestaat al 40 jaar waarvan de laatste 15 jaar onder de huidige eigenaar.

 


Activiteiten van het bedrijf

Vervangen cv-ketels en meedenken met energiezuinige oplossingen, complete badkamers uitwerken en realiseren inclusief tegelwerk, stucwerk, loodgieterswerk. Maar ook het oplossen van problemen aan of aanpassingen doorvoeren van rioleringen, reparaties aan en vervangen van dakbedekkingen behoort ook tot de werkzaamheden. Daarnaast wordt het installatiebureau ook ingezet voor elektrawerk.


Onderscheidend vermogen

Door de persoonlijke aandacht die de eigenaar en [zelfstandige] medewerkers besteden aan de opdrachten, blijven klanten terugkomen en zorgen ze tevens voor nieuwe klanten.

Door de jaren heen is er een mooie stabiele omzet opgebouwd verspreid over een brede klantenkring. Ongeveer 70% van de klanten zijn particulier en de rest zakelijk. Onder de zakelijke klanten bevinden zich onder andere VvE’s, onderhoudsbedrijven, vastgoedbedrijven en gemeenten.


Overig

Om verdere groei binnen de bestaande markt te kunnen realiseren zou een strategische koper goed passen. Door krachten te bundelen en de capaciteit te vergroten kan de continuïteit in dienstverlening voor bestaande klanten worden gewaarborgd en nieuwe klanten worden aangetrokken. 


Technisch installatiebedrijf
Regio
Gelderland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.