Profiel nr. 105477

Handel en productieonderneming in producten van gerecyclede kunststof

31/10/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Snel groeiende handel en productieonderneming (BV) die zich heeft gespecialiseerd in de verkoop, ontwikkeling en productie van diverse kunststof producten voor particulieren, overheid en zakelijke gebruikers in Nederland. Er zijn 5 werknemers in loondienst exclusief de directeur / eigenaar aangevuld met een flexibele schil van 6 ZZP’ers. De historische omzet groei van 2017 t/m 2021 was jaarlijks circa 27%. De verwachte omzet in 2022 is circa 2 miljoen bij een EBITDA van 10% tot 12%. Interessante groeimogelijkheden en kansen om de onderneming verder (internationaal) uit te bouwen door meer te investeren in sales en marketing en de organisatie uit te breiden.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is actief in diverse sectoren en levert park, straat en tuin producten en bouwmaterialen. Tevens worden complete constructies/systemen geplaatst en geleverd aan een internationale klant. De producten en materialen zijn hoofdzakelijk gemaakt van gerecycled kunststof. Het materiaal is onverwoestbaar, duurzaam, verkleurt niet en is weerbestendig. De producten worden grotendeels verkocht via de website en direct aan zakelijke klanten en de overheid. De omzet groei verwachting is 20 tot 25% voor de komende 5 jaren.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie, goede kwaliteit/prijs verhouding, grote flexibiliteit en een loyaal klantenbestand en speelt een positieve rol in de circulaire economie. Door de klantgerichte marktbenadering heeft de onderneming een divers klantenbestanden en een gezond rendement opgebouwd. Er bestaan goede contacten met leveranciers en loyale klanten. De werknemers zijn gemotiveerd en bereid on hard te werken.


Overig

We gaan uit van een aandelen transactie waarbij de gehele onderneming wordt overgenomen inclusief de bedrijfsactiviteiten, eigendomsrechten, omzet, materialen, bedrijfsmiddelen, voorraden en naam van de onderneming worden verkocht inclusief klantenbestand, rechten en medewerkers inclusief loonverplichtingen.
De vraagprijs is €1.000.000 bij een eigen vermogen van €234.000.

De huidige ondernemer wil het rustiger aan doen. De onderneming is relatief eenvoudig over te dragen in een nader af te spreken inwerkperiode. De DGA verzorgt graag een gedegen overdracht.

Deze onderneming is bijzonder interessant voor een ambitieuze ondernemer of een strategische koper die de markt en het product portfolio verder wil ontwikkelen. De koper kan een strategische koper of een MBI kandidaat zijn, eventueel gecombineerd met een investeerder.


Handel en productieonderneming in producten van gerecyclede kunststof
Regio
Midden-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.