03/10/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Sofware ontwikkeling

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming ontwikkelt websites, webapplicaties, bedrijfssoftware en biedt online marketingoplossingen voor een grote verscheidenheid aan klanten. Zoals vele andere bedrijven werd de onderneming getroffen door de COVID-19 pandemie maar herstelde zich snel. In 2021 en 2022 werd een positieve en groeiende EBITDA gerealiseerd. Voor 2022 wordt een netto omzet verwacht van ongeveer € 770K (EBITDA van ongeveer € 200K).


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming verzorgt bedrijfsspecifieke software, websites, API-integratie en online marketingdiensten. De ontwikkeling gebeurt in-house en steunt op een klein maar deskundig team van ontwikkelaars, ontwerpers en marketingspecialisten.


Onderscheidend vermogen

Dankzij de interne kennis van SEO, social media marketing en andere vormen van online marketing kan het bedrijf full-service webontwikkeling bieden en bedrijven helpen met hun totale online exposure. Eén aandeelhouder is actief betrokken bij het bedrijf, maar de onderneming  heeft ook een teammanager die de dagelijkse leiding heeft. Deze manager kan de taken van de actieve aandeelhouder overnemen.


Overig

Na het bedrijf meer dan tien jaar te hebben opgebouwd, zijn de aandeelhouders op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging. De onderneming heeft een uitstekende positie op haar markt en zou goed passen bij zowel een strategische partner als een financiële investeerder die op deze markt actief is (en zijn aanbod/marktaandeel wil uitbreiden of uitbouwen).


Website en software ontwikkelaar
Regio
Locatie anoniem
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.