05/04/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In verband met pensioen leeftijd hebben wij besloten (met enige pijn in het hart) om ons bedrijf te koop te zetten. Het is een bedrijf waar wij met veel plezier aan hebben gewerkt en hebben kunnen uitbouwen tot een bedrijf met bekendheid zowel in Nederland als buitenland.


Activiteiten van het bedrijf

Een bedrijf wat 25 jaar toonaangevend is in het in -en verkopen, leveren en restaureren (geen herstofferingen) van hoge kwaliteit vintage leren zitmeubelen met klanten over heel de wereld, met een gezonde marge. We zijn gevestigd in Den Haag op een A-locatie in een huurpand, wat zeer goed bereikbaar is met zowel openbaar als eigen vervoer met voldoende parkeer en laad -en los mogelijkheden. 

Onze voorkeur gaat uit naar een actieve jonge man/vrouw die uiteraard commercieel is maar ook affiniteit heeft voor het product leren zitmeubel en handig is in het restaureren van zitmeubelen op een hoog niveau, om zo'n eerlijk mogelijk eindproduct te willen neerzetten. Naast de winkel locatie huren wij ook in de directe nabijheid (100 meter) een grote garage die verwarmd is en is voorzien van een toilet, keuken, welke nu wordt gebruikt voor opslag van verkochte meubels die op afroep staan en ingekochte meubels welke nog opgeknapt moeten worden. Momenteel is hergebruik, recycling en seculair een begrip geworden, terwijl wij daar al 20 jaar mee bezig zijn en nu een verkoop cq marketing tool is geworden.


Onderscheidend vermogen

Door de grote naamsbekendheid in de branche zowel in binnen als buitenland, zowel bij particulieren B2C als handel B2B zijn we een goede en bekendstaande onderneming. Deze faam hebben we verkregen door eerlijk te zijn en dat we altijd een zeer grote keuze hebben in hoogwaardige en unieke vintage zitmeubels. Mede door een duidelijke en goed bezochte website hebben wij klanten uit geheel Europa, waarvan 100 unieke bezoekers per maand, ook zijn we aktief op social media platform. Op social media zijn nog veel punten te winnen door daar een aktievere rol in te spelen door b.v. Reels te plaatsen op Instagram, Tiktok, Facebook enz. We zijn zeker bereid om de koper voor een bepaalde termijn in te werken.


Overig

Onze voorkeur gaat uit naar man/vrouw of echtpaar die uiteraard commercieel moet zijn maar ook niet bang is om zijn/haar handen uit de mouwen te willen steken.

De overname kan bestaan uit het gehele bedrijf en als een rijdende trein door te gaan wat onze voorkeur zou hebben.

Ook een tactische koper kan grote voordelen hebben aan b.v. alleen voorraad, domeinnamen en klanten bestand.

Kernwoorden;

  • Commercieel
  • Bekend met social media
  • Eerlijk en betrouwbaar
  • Geen 9 tot 5 mentaliteit
  • Handig met gereedschap
  • Technisch inzicht
  • Met computer overweg kunnen en liefst ook goed is in Engelse taal, zowel in woord als tekst.

Afbeeldingen
Leren vintage meubelen
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000