Profiel nr. 104988

De app voor het opvragen, beheren en exploiteren van je persoonsgegevens

15/07/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving onderneming:

De onderneming heeft een app ontwikkeld voor het op grote schaal geautomatiseerd opvragen van persoonsgegevens bij gegevensverwerkers in opdracht van particulieren en hun vertegenwoordigers. De gegevens kunnen zowel door het individu als door een collectief worden opgevraagd, worden bewaard en getoond aan de personen. Daarnaast kunnen ook andere AVG-rechten zo worden uitgeoefend (inclusief wissen van gegevens en melden van AVG-inbreuken). De startup heeft al een voorloper gelanceerd; dat was een gratis versie met ca. 200 downloads geïnstalleerd.


Activiteiten van het bedrijf

Business model:

De dienstverlening werkt met een token model, zodat door heel Europa heen verschillende prijzen gevraagd kunnen worden (en in verschillende talen) op basis van dezelfde GDPR Richtlijn. Je kunt een pakket tokens aankopen of per dienst betalen. Wanneer de app diensten levert, kost dat tokens; wanneer je bijdraagt aan de app, verdien je tokens. In een volgende stap kan de particulier ook zelf geld vragen voor zijn gegevens, bijvoorbeeld voor zijn locatiegegevens. Volgende stappen zijn compliance vergoedingen voor ondersteuning van gegevensverwerkers en het inbouwen van diensten van derden op dit gebied.

Reeds toegezegde financiering:

De app zoals die op dit moment in de Appstores verkrijgbaar is, is volledig in eigen beheer gebouwd. Voor de marketing kan dat worden begroot op een totaal van 520.000,- EUR; voor de IT op een totaal van 620.000,- EUR.

Type klant:

B2B; B2C


Onderscheidend vermogen

USP’s:

De app heeft al een nieuwsbrief met 100.000+ ontvangers, is geheel AVG compliant en is gevestigd binnen de EU. Ook de software van derden waar gebruik van wordt gemaakt is geheel gescreend op AVG/GDPR compliance. De persoonsgegevens die beheerd worden, zijn alleen toegankelijk voor de persoon zelf. De app synchroniseert rechtstreeks met de online toegankelijke omgeving voor beheerder en de individuele app gebruikers. Er is een score board voor gegevensverwerkers en een vooruitgangsrapportage voor de gebruiker bij iedere stap. De app is veel verder in opbouw en compliance dan welke andere app binnen de EU dan ook. Kortom: de app is heel professioneel, uitgebreid en doorontwikkeld waardoor deze onderneming een enorme voorsprong in de tijd heeft. Om de concurrentie voor te blijven gaan ze steeds meer apps van derden integreren.

 


Overig

Gewenst type investeerder:

MBI; Venture Capitalist; Private Equity

Een software onderneming of een juridisch incassobureau zou het ideale investeerders profiel zijn.

Sector:

B2B Software, B2C Software, E-Commerce, FinTech, ICT, Impact, SaaS

Bedrijfsfase:

Seed

Aantal founders:

3

Aantal huidige werknemers:

15

Ervaring founders:

De app wordt ondersteund door een ervaren team van programmeurs en ontwerpers. Naast de CTO werken er in het eigen team specialisten aan de startup op het gebied van serverbeheer, mobiele toepassingen, Unity/Android, front-end/back-end en database ontwerp.

Overige relevante informatie:

De volgende stap voor de onderneming is het promoten van het gebruik van de app – onder meer door het waarschuwen van personen van wie persoonsgegevens op het ‘Darknet’ terecht zijn gekomen – en het afdwingen van betere en snellere opvolging van gegevensverzoeken door gegevensverwerkers.

 


De app voor het opvragen, beheren en exploiteren van je persoonsgegevens
Regio
Locatie anoniem
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.