10/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

We bieden onze speciaalzaak te koop aan. We verkopen onze inventaris, voorraad, klantenbestand, inkoopkanalen. Onroerend goed is te huur, evt. koop is bespreekbaar. Inmiddels zijn we meer dan 10 jaar actief in deze branche. We verkopen ons bedrijf omdat we bezig zijn met een ontwikkeling van een nieuw bedrijf en willen ons hier meer op gaan focussen. Momenteel moeten we de aandacht verdelen.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is een speciaalzaak op het gebied van kachels en haarden. Het bedrijf heeft een uitgebreide showroom met vele (brandende) kachels en haarden. Zowel hout, gas en pelletkachels. Daarnaast zijn er elektrische haarden in de showroom aanwezig. De activiteiten buiten de showroom bestaan uit het plaatsen en monteren van de kachels en haarden. Het maken van complete rookgasafvoerkanalen. Het onderhoud en nakijken van de geleverde kachel en haarden. Ook het inkopen en verkopen van kachels en haarden, alsmede de onderdelen en rookkanalen hoort bij de activiteiten van het bedrijf.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf onderscheidt zich door de sterke specialisatie op het gebied van pelletkachels. Hierin hebben we een voorsprong t.o.v. de collega-bedrijven. We leveren deze kachels, monteren de rookkanalen en zorgen voor het jaarlijks (terugkerend) onderhoud. Een groot voordeel van dit bedrijf is dat ook de houtkachels, gashaarden en elektrische haarden in het assortiment opgenomen zijn. Dus elke markt kunnen we beleveren, mocht de markt daarom vragen. De verkoop van pellets gaat via een zusteronderneming. In eerste instantie is deze handel niet meegenomen in de overname van het bedrijf. 


Overig

Het is een prachtig bedrijf met mooie technische producten. Een klein beetje technisch inzicht is wenselijk. Het bedrijf is interessant voor een ondernemer die van aanpakken weet. Soms is het hard werken, soms is het veel in de showroom staan. Hollen en stilstaan, maar wel met resultaat! Jonge gasten of vrouwen, kom maar op!!!

We willen na de verkoop de nieuwe eigenaren graag op weg helpen met de verkoop, met de installatie, met het gehele bedrijf. Dit moet in 3 maanden goed te realiseren zijn. Op dit moment wordt het bedrijf gerund door de twee eigenaren en wij maken indien nodig gebruik van inhuurkrachten. 


Speciaalzaak in kachels en haarden
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 2.500.000