01/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving: Dit bedrijf heeft een data-gedreven media applicatie ontwikkelt dat consumenten (B2C), drankenmerken (B2B) en horecabedrijven (B2B) in real-time met elkaar verbindt. 

De applicatie dient als een marketing- en datatool voor horecabedrijven, en drankenmerken. Bijzonderheden: Het bedrijf is in 2017 opgericht en in mei 2019 gelanceerd. 

Destijds is er 10.000 EUR omzet behaald voordat Corona toesloeg. Vervolgens hebben ze gedurende Corona een pivot gemaakt en hebben ze een tweede versie opgebouwd en gelanceerd. Hiermee is er in de maanden Jun – Sept 2021 een omzet behaald van 60.000 EUR.  

De app is inmiddels reeds 20.000 keer gedownload in Nederland en zijn er grote contracten gesloten met diverse drankmerken, gemeentes en een provincie. 

De onderneming is tevens geaccepteerd voor diverse prestigieuze accelerator programma’s.


Activiteiten van het bedrijf

Producten: Er zijn vier producten dat dit bedrijf aanbiedt, één voor de consument en één voor horecabedrijven:

 • Via de app vinden, delen en genieten consumenten van de beste ervaringen;
 • Het SaaS marketing- en data platform zorgt er voor dat horecaondernemingen en drankmerken op een effectieve manier gasten aantrekken en een relatie met hen opbouwen;
 • Via bezoekerstellers, kunnen locaties hun beschikbaarheid koppelen aan de app. De data word vervolgens ingezet voor marketing- en veiligheidsdoeleinden (voor gemeentes en provincies;
 • Branded Deals met drankenmerken, waardoor deze een nieuw verkoopkanaal hebben, nieuwe producten kunnen introduceren en testen en demografische- en gedragsinzichten krijgen van de consument.

Business Model:

 • Maandelijkse licentie fee betaald door horecabedrijven;
 • Contracten met gemeenten en provincies die d.m.v. de data die wordt vergaard middels het platform hun stad veiliger, moderner en leefbaarder te maken;
 • (Advertentie/Branded deals) contracten met drankenmerken, die ervoor zorgen dat de horecabedrijven via het platform hun producten aanbieden.

Onderscheidend vermogen

USP’s: Dit bedrijf is uniek, innovatief en beter dan alternatieven door te focussen op 3 belangrijke factoren;

 1. Relevantie: alle gebruikers en content in de app is gerelateerd aan de horeca.
 2. Beloningen: hun eigen token stimuleert consumenten en horecaondernemingen om de gewenste acties te ondernemen.
 3. Real-time: consumenten en horecaondernemingen worden door middel van actuele content aan elkaar verbonden.

De meeste invloedrijke innovaties zijn goed getimed. Ze volgen niet alleen trends, maar creëren ook trends. In onze digitale wereld is data een belangrijke motor voor efficiëntie in bedrijfsactiviteiten. Daarnaast gaat het in de horeca industrie steeds meer om beleving. Dit bedrijf speelt in op deze trends en is schaalbaar in heel Europa en daarbuiten.


Overig

Benodigd Kapitaal voor deze fase: 500.000 EUR. De minimale ticketsize is 50.000 EUR. Er is in de juridische structuur rekening gehouden met ruimte voor meerdere investeerders. 

De financiering wordt gebruikt om verder op te schalen in Nederland. 

De omzetprognose voor het komende jaar ligt op 1.300.000 EUR Voor het 2e volledige jaar bedraagt de omzetprognose 4.000.000 EUR. 

In een eerdere ronde is reeds 115.000 EUR geïnvesteerd door externe partijen. De founders hebben zelf reeds 125.000 EUR uit eigen middelen ingebracht. 

Gewenst type investeerder: Er wordt gezocht naar een investeerder met kennis van horeca, SaaS, Data Analytics, AI, Marketing of het schalen van een groeiende onderneming.


B2B en B2C data gedreven applicatie
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.