Profiel nr. 103473

Groeikapitaal (200-500K) voor snelgroeiend handelsbedrijf

06/09/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in verpakkingsmaterialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit snelgroeiende bedrijf bestaat pas sinds 2019 en houdt zich bezig met de handel (creatie, inkoop, verkoop, levering) van (bedrukte) producten aan voornamelijk de horecabranche, alsmede het verlenen van diensten aan horecabedrijven op het gebied van branding van hun activiteiten. Het gaat hierbij om de levering van non-food producten zoals verpakkingsmaterialen maar ook zaken als bedrukt glaswerk. Het bedrijf heeft momenteel de horeca in Nederland als grootste klant en bedient die beter en sneller dan haar branchegenoten tegen scherpe tarieven. Het bedrijf werkt bij het bedienen van haar klanten samen met de bekende groothandels maar bedient de klanten deels ook rechtstreeks door haar accountmanagers.


Activiteiten van het bedrijf

De klantenkring bestaat voornamelijk uit de grotere horecaketens die behoefte hebben om meer uit hun horecamerk te halen door “branded products” te gebruiken bij het bedienen van hun afnemers.  


Onderscheidend vermogen

De producten worden door het eigen creatieve team ontworpen en dan vervolgens scherp ingekocht bij eigen leveranciers in Zuid-Europa. USP is dat de onderneming het gehele proces uit handen kan namen van de eindklant en dus deze volledig kan ontzorgen tegen scherpe tarieven. Daarnaast heeft de onderneming een gedreven en getalenteerd salesteam dat thans circa 50% conversie realiseert via diverse salesfunnels.


Overig

Deze onderneming heeft nu een maandelijkse omzet van EUR 400 K en zal voor heel 2021 een omzet van circa EUR 3 Mln gaan draaien. Voor 2022 wordt een verdubbeling van de omzet verwacht. Door de snelle groei heeft de onderneming behoefte aan een financiele partner die circa EUR 250 K groeikapitaal kan verschaffen, en in een later stadium (2022 of later) aanvullend EUR 250 K. Deze kapitaalsinjectie kan tegen aandelen, lening of een mixvorm.


Groeikapitaal (200-500K) voor snelgroeiend handelsbedrijf
Regio
Midden-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.