Profiel nr. 103182

Digitale leerprogramma's voor middelbare technische opleiding en vakgebieden

13/12/2021 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Training / opleiding

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is opgericht in 2007 met als doel voor zowel VMBO als MBO programma’s te ontwikkelen die bijdragen aan praktijk ervaring op meerdere technische vakgebieden. De ondernemer wil gezien zijn leeftijd en de potentie in het bedrijf geleidelijk aan de koper overdragen.


Activiteiten van het bedrijf

De software betreft vooral simulatieprogramma's, zowel real time als interactief. Het lesmateriaal sluit aan op de bestaande lesmethode en is aangesloten  op de exameneisen met doorlopende leerlijn VMBO -ROC. Het trainingsmateriaal omvat meer dan 40 verschillende werkplekapplicaties. Aansluiting van de programma's op de industriële praktijk en nascholing door docenten voor alle werkplekken.Enkele voorbeelden: 3d printen, tekenen, ontwerpen en scannen, lasersnijden, snijplotten, robotiseren, programmeren en domotica techniek.


Onderscheidend vermogen

Uniek bedrijf met unieke kennis. Onderscheidend is dat het software lesmateriaal zoveel mogelijk is aangesloten bij de leefwereld van jongeren en dat deze online kunnen worden gevolgd. Bij de hands-on training Nieuwe Technologieën worden de trainingsopgaven in een digitale leeromgeving  aangeboden. Volledige online leeromgeving met mogelijke nascholing door docenten.


Overig

Voorkeur voor strategische de koper, die zelf actief is met technische leeromgevingen. Dit kunnen profit of non-profit organisaties zijn. Daarnaast is het bedrijf geschikt voor een terzake deskundige MBI-er, die de naast het overnemen van de positie van de DGA toegvoegde waarde kan brengen vooral op commecieel gebied, m.n. in het concept en de business. Ook voor een investeerder met ervaring in leeromgevingen is dit bedrijf interressant. 


Afbeeldingen
Digitale leerprogramma's voor middelbare technische opleiding en vakgebieden
Regio
West-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000