Profiel nr. 103073

Metaalconstructiebedrijf in Noord-Holland

25/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden bedrijf houdt zich bezig met het (waar nodig) bedenken, maar vooral vervaardigen van metalen constructies en (onder)delen. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al vele jaren actief op m.n. de Noord-Hollandse (zakelijke) markt en heeft een goede naam opgebouwd. De afgelopen jaren lag de omzet tussen ca. € 400K. en € 600K bij steeds een positief resultaat.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is gevestigd in een goed geoutilleerd eigen bedrijfspand in de kop van Noord-Holland. We gaan ervan uit dat het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij wordt verhuurd, maar ook verkoop van het pand is bespreekbaar.


Overig

Met name vanwege hun leeftijd wensen de eigenaren hun bedrijf aan een geschikte partij over te dragen, waarna de ene aandeelhouder zijn werkzaamheden graag wil afbouwen en de andere aandeelhouder nog wel enkele jaren binnen de onderneming zou willen blijven werken.

Ondanks het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd, wordt uitgegaan van een activatransactie, tenzij de kopende partij ook het OG wenst over te nemen. Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

De overnamesom in geval van een activatransactie bestaat uit de waarde van de materiële vaste activa (vermeerderd met een stille reserve), plus een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de genormaliseerde verdiencapaciteit van de onderneming.


Metaalconstructiebedrijf in Noord-Holland
Regio
Noord-Holland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000