Profiel nr. 102281

Transportbedrijf met omvangrijk wagenpark

25/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Beroepsgoederenvervoer over de weg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming vindt zijn oorsprong als familiebedrijf en is door de jaren heen uitgegroeid tot transport-, loon-, grondverzet-, en aannemingsbedrijf. De betreffende aangeboden onderneming omvat de transportwerkzaamheden.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten omvatten het vervoeren van onder meer grond, zand, asfalt en afvalstoffen met hoofdzakelijke overheidsinstellingen en grote aannemers in grond- weg- en waterbouw als opdrachtgevers.


Onderscheidend vermogen

De onderneming beschikt over een ervaren personeelsbestand dat gekenmerkt wordt door een laag ziekteverzuim, laag verloop en grote toewijding. Dit versterkt het onderscheidend vermogen van de onderneming: het hanteren van een grote mate van flexibiliteit en het minimaliseren van nee-verkoop. Hiermee heeft de onderneming door de jaren heen veel grote, vaste opdrachtgevers weten te binden.


Overig

De aanleiding voor de verkoop is het op leeftijd raken van de ondernemer en het uitblijven van interesse voor overname vanuit het personeelsbestand.


De verkoop kan plaatshebben middels een aandelentransactie of een activa passivatransactie. De activa bestaan hoofdzakelijk uit het wagenpark wat onder meer een viertal knijperauto’s, acht vrachtauto’s (10x4 en 10x8) en kipper opleggers omvat. In de afgelopen jaren is significant geïnvesteerd in het wagenpark, waarvan het merendeel is gefinancierd vanuit eigen vermogen.


Genormaliseerde EBITDA voor 2019 bedraagt ca. EUR 240 duizend. Over de afgelopen drie jaar bedroeg EBITDA gemiddeld genormaliseerd ca. EUR 237 duizend.


Transportbedrijf met omvangrijk wagenpark
Regio
Nederland
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.