27/10/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Ook interessant voor

  • Friesland
  • Groningen
  • Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Kampeer- en bungalowbedrijf

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een natuurcamping waar ruimte voor rust en stilte het uitgangspunt is. De camping is 365 dagen per jaar is geopend, heeft 72 kampeerplaatsen en 1 trekkershut. De camping heeft geen animatieteam, zwembad, kantine of kampwinkel. 


Activiteiten van het bedrijf

Ruimte voor rust en stilte is de eerste pijler van deze camping. Ook proberen ze gasten aan te trekken die zich met de natuur verbonden voelen. Vandaar dat ze zich profileren als natuurcamping en niet alleen als camping. 

 

Een tweede pijler zijn de nabijgelegen Nationale Parken (Natura-2000 gebieden), zoals het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het Holtingerveld. Ook de plaatsen Frederiksoord met de koloniën van Weldadigheid, Havelte met zijn hunebedden, Diever met het Shakespeare theater, en last but not least, het prachtige en gezellige brinkdorp Dwingeloo vlak om de hoek. 

 

Een derde pijler is de kleinschalige activiteiten die de camping organiseert. Hierdoor leert men elkaar kennen en later ook weer herkennen op de camping, dit geeft binding. Voorbeelden hiervan zijn: seizoenopening en -afsluiting, camping BBQ, high tea en brunch, wijnproeverij, zalmroken en een kerst- en oud en nieuw “borrel”.

 

Er wordt op de camping gebruik gemaakt van seizoenplaatsen, winterplaatsen, jaarplaatsen en maandarrangementen.


Onderscheidend vermogen

De huidige eigenaren hebben een aanvraag ingediend bij de Gemeente voor de realisatie van acht ‘sterrenwoningen’. Sinds 2015 zijn meerdere kwaliteitsverbeteringen op de camping gerealiseerd, zoals o.a. de beschikbaarheid van wifi, betere afwatering, bouw van een keuken en een pizzaruimte. Meer informatie is opgenomen in het informatiememorandum.   


Overig

Er is 1 werknemer in dienst (parttime tijdens het camping seizoen).    

  • Jaaromzet 2016: € 116.529 
  • Jaaromzet 2017: € 124.027 
  • Jaaromzet 2018: € 131.344    
  • Jaaromzet 2019: € 130.136   
  • Voorlopige jaaromzet tot 1 oktober 2020: € 151.000    

De ondergrond(en) zijnde de camping, het parkeerterrein en de paardenwei alsmede de bedrijfswoning worden gepacht (via erfpacht) van de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Nederland, met een looptijd van 30 jaar. 

 

De bedrijfswoning is per 15 maart 2020 verhuurd aan derden met een looptijd van 12 maanden. Hierbij geldt een aansluitende periode van 5 maanden, onder verschillende opzegtermijnen. 

 

De recreatiewoning is per 1 augustus 2015 verhuurd. Dit huurcontract kan worden beëindigd na een opzegtermijn van 3 maanden, bij verkoop/aankoop camping. 


(natuur) Camping in Drenthe
Regio
Drenthe
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.