Profiel nr. 101766

Websites voor content- en affiliate marketing in de reiswereld

20/07/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming (Besloten Vennootschap) is een bedrijf dat al sinds het eind van de negentiger jaren van de vorige eeuw gespecialiseerd is op het gebied van contentmarketing en affiliatemarketing voor de reiswereld. Ze beheert diverse websites op het gebied van (auto)vakanties in Nederland en Europa, voor zowel stedentrips, zomervakanties als wintersport. De websites genereren veel traffic en zijn daardoor interessant voor adverteerders en reisorganisaties. Het businessmodel bestaat uit de vergoeding die het bedrijf ontvangt voor elke geboekte reis die via hun website tot stand komt en betaalde content in de vorm van advertorials.


Activiteiten van het bedrijf

De websites genereren veel traffic en zijn daardoor interessant voor adverteerders en reisorganisaties. Het businessmodel bestaat uit de vergoeding die het bedrijf ontvangt voor elke geboekte reis die via hun website tot stand komt en betaalde content in de vorm van advertorials.

 


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf richt zich op de reis- en vakantiemarkt binnen Europa. Er wordt van oudsher al niet getarget op verre reizen of vliegreizen. Uiteraard hebben reisorganisaties hun eigen websites en online boekingsmogelijkheden, maar klanten oriënteren zich vaak via meer onafhankelijke websites die interessante content bieden over de bestemming die ze willen bezoeken. Op die websites zijn links opgenomen naar boekingsmogelijkheden van touroperators, banners of soms zelfs landingspagina’s. Als gevolg van Covid-19 heeft de reisconsument minder behoefte aan verre bestemmingen en vliegt ook duidelijk minder dan voorheen.

De belangstelling voor vakanties in eigen land en in de meer bereikbare Europese bestemmingen is in populariteit enorm toegenomen.


Overig

Het rendement van de diverse websites is interessant te noemen. De huidige eigenaren besteden er gezamenlijk slechts een beperkt aantal uren per week aan, terwijl er een meer dan behoorlijk inkomen wordt verdiend. Er is geen personeel in dienst.

De reden dat de websites te koop worden aangeboden is gelegen in de leeftijd van de eigenaren. Er wordt gezocht naar een koper die de kennis, ervaring en financiële mogelijkheden heeft om verdere groei te realiseren. 

De Koper:

De eigenaren zijn van mening dat de websites succesvoller zullen zijn en beter door kunnen groeien in een groter verband waar synergetische mogelijkheden zijn en innovaties toegepast kunnen worden. Ook voor een enthousiaste online-marketeer kan dit een uitstekende gelegenheid zijn om vanuit een stevige basis een verdere ontwikkeling in te zetten.


Afbeeldingen
Websites voor content- en affiliate marketing in de reiswereld
Regio
Locatie anoniem
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.