Profiel nr. 101514

Ter overname of participatie Full Service HRM Bureau

29/05/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitzenden, detacheren

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bureau bestaat meer dan 10 jaar en is actief in werving & selectie, loopbaanontwikkeling, outplacement, HR advies en assessments. Gevestigd in Oost Nederland. Team van 6 enthousiaste HRM specialisten inclusief beide oprichters (aandeelhouders). Daarnaast een groep van 4 externe professionals die nauw zijn verbonden aan de organisatie. De oprichters zijn tot op heden actief betrokken bij de onderneming als 'meewerkend voorman'. Over 2019 bedraagt de omzet € 800k, EBITDA € 20k. Koers ingezet naar herstel waarbij 2017 de benchmark is: omzet € 1,500k, EBITDA € 215k. Financieel solide, geen vreemd vermogen. 


Activiteiten van het bedrijf

Het bureau biedt een ruim pakket aan personeelsdiensten aan. Het heeft een goede naamsbekendheid en een goed imago. Door de breedte in het pakket worden diensten geboden t.b.v. in-, door- en uitstroom van personeel. Focus op niveau van MBO tot academisch opgeleiden. Diensten voor zowel hoog- als laagconjunctuur in de arbeidsmarkt. Portefeuille met groot aantal opdrachtgevers met zwaartepunt in de maakindustrie, techniek en groothandel.


Onderscheidend vermogen

Het bureau is een toonaangevende, allround personeelsdienst op het gebied van HRM. Het heeft alle vereiste competenties hiertoe in eigen huis.


Overig

Een van de aandeelhouders heeft besloten uit te stappen en zich te gaan richten op andere activiteiten. De andere aandeelhouder wil de onderneming 'fit for the future' maken en hier een bijdrage aan leveren.

De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij die door overname of participatie een marktleidende positie in het HRM domein wil bekleden in Oost Nederland en die meebouwt aan de toekomst van deze organisatie.

Tevens een goede mogelijkheid voor een ambitieuze MBI kandidaat uit de branche die als doel heeft een spin in het web te zijn in het HRM domein voor Oost Nederland.


Ter overname of participatie Full Service HRM Bureau
Regio
Oost-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.