22/05/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in hout- en bouwmaterialen

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname wordt aangeboden een zeer goed renderende groothandel in bouwmateriaal zoals isolatiemateriaal, dakmateriaal, plaatmateriaal, hout, ijzerwaren en nog veel meer. De onderneming is zowel actief in het off- en online verkopen van deze producten en staat online erg goed in de markt.

Vanuit het moderne bedrijfspand waarin zowel een groot magazijn, een werkplaats als het kantoor zit bedient deze onderneming hun relaties op zowel de particulieren als de zakelijke markt. De onderneming bestaat al meer dan 20 jaar en heeft mede door haar servicegerichte dienstverlening en uitgebreide assortiment een trouwe klantenkring op weten te bouwen.


Activiteiten van het bedrijf

Deze onderneming is actief in zowel de online en offline verkoop van bouwmaterialen en heeft alles wat er nodig is voor een bouw of verbouwing. De onderneming heeft een hoog aangeschreven webshop waar ze een uitgebreid assortiment aanbieden van o.a. isolatiemateriaal, dakmateriaal, plaatmateriaal, hout, ijzerwaren en nog veel meer. Ook kunnen consumenten, maar ook zakelijke klanten (zoals aannemers etc.) bij hun op locatie terecht waar ze een uitgebreide voorraad hebben staan. 


Onderscheidend vermogen

Deze onderneming heeft een zeer rendabele webshop waar veel particulieren hun producten bestellen, de klant kan dan zelf kiezen of ze het product op willen komen halen, of dat de onderneming het komt bezorgen. De onderneming bestaat al meer dan 20 jaar en heeft mede door haar servicegerichte dienstverlening en uitgebreide assortiment een trouwe klantenkring op weten te bouwen.


Overig

De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. Het onroerend goed maakt over het algemeen geen onderdeel uit van de transactie, tenzij de koper de juiste prijs wil geven voor het pand. De huur van het onroerend goed kan worden voortgezet na de transactie aangezien het pand van de huidige eigenaar is.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Reden van verkoop: bedrijf is klaar voor de volgende stap. Bij de huidige eigenaar ontbreekt het aan tijd om hier voldoende aandacht aan te geven.


Groothandel B2C en B2B in Bouwmaterialen
Regio
Noord-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
500.000 - 2.500.000