Profiel nr. 100991

Onderneming in productie en installatie van zonwering (B2B)

28/01/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Info Bedrijf De onderneming is actief met de projectmatige productie en landelijke verkoop, installatie en onderhoud van zonwering. De producten zijn voornamelijk voor het exterieur van gebouwen: zonweringen (verticaal) van eigen fabricage, eventueel aangevuld met producten van derden. Incidenteel wordt ook binnen zonwering geleverd.   Afzet De klantenkring bestaat voornamelijk uit eigenaren en/of gebruikers van bedrijfsgebouwen en aannemers, in Nederland.   Financieel De jaaromzet bedraagt ca. € 650.000 (basisomzet) tot  € 1.000.000 (met thans aanvullende projecten voor de komende jaren). Het bijbehorende bedrijfsresultaat vóór rente en belasting (EBIT), komt daarbij uit op ca. € 120.000 tot € 250.000 inclusief deze projecten.            


Activiteiten van het bedrijf

Locatie De productie, verkoop en service vindt plaats in en vanuit een eigen bedrijfspand (huur), gelegen in Centraal Oost Nederland.   Omvang Naast de huidige ondernemer (verkoper van de onderneming), zijn er drie personeelsleden in de bedrijfsvoering: voor de productie, planning, inkoop en verkoop, administratie en buitendienst. De werkzaamheden voor de projecten bij de klanten, worden uitgevoerd met aanvulling vanuit een vast team ZZP’ers.


Onderscheidend vermogen

Bijzonderheden Het bedrijf heeft een lange historie en heeft een goede reputatie vanwege de geleverde kwaliteit. Met het eigen machinepark voor de productie, heeft het bedrijf een goede en bijna unieke positie in de markt.


Overig

Reden verkoop De huidige ondernemer wenst het bedrijf over te dragen vanwege de pensioenleeftijd.   Aandelentransactie MBI Voor de bedrijfsopvolging gaat de voorkeur uit naar een overname door een goed gekwalificeerde MBI-kandidaat. Deze beschikt over bewezen commerciële vaardigheden en kennis van en ervaring met de producten en de branche gewenst. De kandidaat wordt de mogelijkheid geboden om de onderneming over te nemen in een periode van maximaal drie jaar. Verkoper draagt zijn activiteiten “going concern” over. Van de kandidaat wordt een minimale financiële inbreng van € 50.000 verwacht, voor overname van een gedeelte van de aandelen bij aanvang. Tevens is van belang dat het aannemelijk is, dat de kandidaat de overname van de bedrijfsvoering en continuering van de omzet en resultaten met succes kan realiseren. De overname van de onderneming zal aldus, voor een belangrijk deel  gerealiseerd kunnen worden vanuit het bereikte resultaat in deze periode. Indien er de wens is om de onderneming op voorhand in één keer over te nemen, is thans de indicatie van de overnamesom (aandelen)  € 200.000 met samenhangende aanvulling vanuit n.o.t.k. earn-out betalingen te ontvangen door verkoper.


Onderneming in productie en installatie van zonwering (B2B)
Regio
Oost-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000