Profiel nr. 100977

Hoveniersbedrijf N-W Brabant met focus op kwaliteit

27/01/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

  • Zuid-Holland
  • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Hoveniersbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Het aangeboden hoveniersbedrijf is gevestigd in noord-west Brabant en bestaat ruim 30 jaar. Door de aanwezigheid van verschillende disciplines zoals, ontwerp, advies, aanleg en onderhoud is de organisatie in staat vrijwel iedere klant, zowel zakelijk als particulier, optimaal te bedienen. Onderscheidend vermogen ligt in vakmanschap, klantgerichtheid, duurzame klantrelatie en hoge kwaliteit van het geleverde werk. De bedrijfsactiviteiten kennen twee takken, het Hoveniersbedrijf (100% eigendom) en Ontwerp & Aanleg (50% eigendom). De combinatie van activiteiten en de sterke onderlinge wisselwerking zorgt voor een doorlopende stroom van (nieuwe) opdrachten in beide entiteiten.      

De werkzaamheden worden verricht door zes teams van drie gespecialiseerde medewerkers. Door een samenwerking met een maatschappelijke instelling biedt de onderneming mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen.        

Omzet bedroeg in 2018 EUR 1,95 mio en was evenredig over de twee entiteiten verdeeld. Van de omzet binnen het hoveniersbedrijf was 40% terugkerend op basis van lopende contracten. De onderneming is gevestigd in west Brabant


Overig

Er is geen opvolging binnen de organisatie. Daarnaast is ondernemer van mening dat de onderneming klaar is voor verdere groei en het verzilveren van de aanwezige kansen. Vanwege de leeftijd gaat de ondernemer deze stappen zelf niet meer nemen. Overname door een strategische partij welke op zoek is naar uitbreiding of verbreding van haar activiteiten en/of werkgebied. Een MBI-kandidaat met voldoende eigen middelen en ervaring in de sector.


Afbeeldingen
Hoveniersbedrijf N-W Brabant met focus op kwaliteit
Regio
Noord-Brabant
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.