Ervaringen van ondernemers

Veel serieuze reacties leiden tot snelle verkoop

Op Bedrijventekoop.nl staan talloze bedrijven die te koop aangeboden worden. Met een dergelijk profiel vergroten ondernemers die een bedrijf willen verkopen of kopen de kans op het vinden van een geschikte koper of verkoper. Ondernemer Arnoud de Kinderen vond zodoende binnen 4 maanden een koper voor zijn reproservice. Eind november 2012 vond de overdracht plaats.

Copy Plus Reproservice, een digitale printservice, is al jaren gevestigd in Tilburg, nabij een hogeschool en universiteit. Voor oprichter Arnoud de Kinderen was het tijd om langzaamaan afscheid te nemen. Arnoud: “De aanleiding hiervoor was het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ik had een adviseur in de arm genomen om te bekijken wat de mogelijkheden waren. Daarbij onderzochten we ook hoe collega’s in het verleden een verkoop hadden aangepakt. We keken rond op internet en kwamen al snel terecht bij Bedrijventekoop.nl. Van alle websites voor bedrijfsovernames leek ons dat de beste optie. We besloten om het te proberen en af te wachten hoe het zou verlopen.”

Positief verrast door vele serieuze reacties 

Het profiel van Copy Plus Reproservice wekte al snel de interesse van potentiële kopers. Arnoud: “We kregen al snel veel reacties op het profiel. Ik denk dat ongeveer 70% ook serieus geïnteresseerd was. Daardoor was ik positief verrast. Ik heb daarom ook nooit overwogen om op andere manieren op zoek te gaan naar een koper. Goed is goed. Ik had mijn handen vol aan de reacties die ik via Bedrijventekoop.nl kreeg. Ik zocht zelf contact met de geïnteresseerde partijen en nam ook voor iedereen uitgebreid de tijd. Het heeft ertoe geleid dat we in onderhandeling kwamen met een partij. Ik werd hierbij ondersteund door mijn adviseur. De onderhandelingen zijn goed verlopen maar hebben wel enige tijd geduurd. Ondanks dat heeft het totale traject slechts 4 maanden geduurd.”

Volop tevredenheid

Arnoud zegt over de totale samenwerking met Bedrijventekoop.nl zeer tevreden te zijn. Arnoud: “In de tijd dat mijn profiel op de website stond heb ik enkele keren contact gezocht met de medewerkers. Ik werd altijd goed geholpen. Uiteindelijk ben ik erg blij met hoe het totale traject is verlopen. Ook de samenwerking met de koper verloopt goed. Ik blijf nog ongeveer 2 jaar actief als adviseur bij Copy Plus Reproservice. Ik ga het steeds rustiger aandoen en andere dingen ondernemen. Wat precies weet ik nog niet.”