Ervaringen van ondernemers

Ik vond hier het bedrijf waar ik van droomde

Eind 2008 plaatste Marco de Wit uit Werkhoven een profiel op Bedrijventekoop.nl. “Te koop gevraagd: een autopoetsbedrijf in de omgeving van Utrecht.” Er meldden zich diverse verkopers, van wie één heel interessante. Sinds 1 april 2009 timmert Marco de Wit vol overgave aan de weg met zijn bedrijf in carcleaning en klein schadeherstel.

Marco de Wit wist precies wat hij wilde: een eigen bedrijf in carcleaning. Na een korte oriëntatie via internet, plaatste hij eind 2008 een profiel op enkele bedrijfsovernameplatforms, waaronder Bedrijventekoop.nl. In de maanden die volgden, kreeg hij zo’n acht reacties via Bedrijventekoop.nl. “De meeste sloten redelijk aan bij wat ik zocht, maar sommige ook absoluut niet”, vertelt Marco de Wit. “Ik was heel bewust op zoek naar een bedrijf in de regio Utrecht, omdat ik het belangrijk vind om in de buurt van mijn woonplaats te werken. Reacties uit de omgeving van Arnhem en Zwolle heb ik dan ook meteen afgewimpeld. Er kwam zelfs een aanbod van een autoverhuurbedrijf in Curaçao. Dat zag ik natuurlijk helemaal niet zitten.”

Maar in februari 2009 meldde zich dan de partij die hij voor ogen had: een autopoetsbedrijf aan de Autoboulevard in Utrecht. “Een mooi bedrijf op een prachtige locatie”, aldus Marco de Wit. Na enkele afspraken met de verkoper en een poosje meedraaien in het bedrijf, was hij er nog steeds van overtuigd dat dit het moest worden. “De verkoper en ik kwamen er – met wat externe ondersteuning – prima uit en alle afspraken werden keurig vastgelegd. Sinds 1 april 2009 ben ik officieel eigenaar. Inmiddels is het bedrijf al gegroeid van twee naar vier medewerkers en zijn we niet meer alleen actief in carcleaning, maar ook in klein schadeherstel. Het bedrijf heet nu JK Car Care, naar mijn dochters Joenne en Kaylee.”

“Bedrijventekoop.nl maakt de zoektocht naar een bedrijf een stuk gemakkelijker”, vervolgt Marco de Wit. “Mijn profiel heeft mij in elk geval een fantastisch bedrijf opgeleverd. En dat ook nog eens voor een schappelijk bedrag. Sommige bedrijfsovernamesites rekenen een provisie als er uit een profiel een deal voortkomt, maar Bedrijventekoop.nl brengt alleen kosten in rekening voor de daadwerkelijke plaatsing. Dat is prettig, zeker voor kleine en startende ondernemers. Wat ik wel vervelend vind, is dat je soms reacties krijgt die helemaal niet aansluiten bij je zoekprofiel. Maar dat is voor anderen misschien weer een voordeel. Er zijn natuurlijk ook ondernemers die met een minder concrete droom rondlopen.”