Ervaringen van ondernemers

Mijn bedrijf gekocht en weer verkocht via Bedrijventekoop.nl

Doordat de pensioengerechtigde leeftijd in zicht kwam, was het voor ondernemer in hart en nieren Fred Lange het moment om keuzes te maken. Hij besloot dat het tijd geworden was om het wat rustiger aan te gaan doen en bood daarom zijn bedrijf Infrasol aan via Bedrijventekoop.nl. Infrasol verkoopt sauna’s en infraroodcabines en levert desgewenst maatwerk producten op locatie.

Fred: “Ik heb altijd erg veel plezier gehad in het ondernemerschap, maar op een gegeven moment is het tijd om aan je pensioen te gaan denken. Ik heb toen de keuze gemaakt om één van mijn twee bedrijven te verkopen en met de andere naar mijn pensioen toe te werken. Hierdoor hoef ik mij nog maar te focussen op één bedrijf en komt er meer tijd vrij voor andere dingen.”. 

Modernisering

Een leuk detail: Fred heeft Infrasol jaren geleden ook via Bedrijventekoop.nl gekocht. Hij geeft aan dat de onderneming destijds behoefte had aan modernisering. “Toen ik de onderneming jaren geleden heb overgenomen had de toenmalige eigenaar 2 A4’tjes aan informatie voor mij en daar moest ik het mee doen. Het bedrijf kon dus wel een opfrisbeurt gebruiken. Door de jaren heen heb ik verschillende zaken gedigitaliseerd, zoals bijvoorbeeld de administratie en de website. Ik heb zoveel mogelijk waardevolle informatie opgeslagen, zodat een nieuwe eigenaar direct van start kan gaan.”  

Hoe is het verkooptraject verlopen?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij van tevoren niet heel erg verdiept heb in het verkooptraject, maar gewoon aan de slag gegaan ben. Op het moment dat ik de knoop over de verkoop had doorgehakt ben ik eigenlijk direct naar de website van Bedrijventekoop.nl gegaan. Ik kende de site nog van toen ik het bedrijf kocht, dus ben ik hier begonnen.” 

Vervolgens ging het allemaal redelijk vanzelf volgens Fred. ”Nadat het profiel online was geplaatst kreeg ik snel de eerste reacties binnen. Bij elke reactie leer je meer over de stappen in het verkoopproces en raak je er meer mee vertrouwd. Nadat je een getekende geheimhoudingsverklaring ontvangen hebt, ga je het gesprek aan. De gesprekken heb ik altijd bij mij op locatie gehouden, een koper moet tenslotte ook zien wat mijn bedrijf inhoudt.“

De gesprekken liepen erg vlot. Maar vanaf dat moment merkte Fred ook dat hij hulp nodig had om de deal te sluiten. “Tijdens de eerste gesprekken ben je vooral aan het aftasten of dit de juiste koper kan zijn. Bij de eerste koper was het eigenlijk al meteen raak. Voor het tweede gesprek met de uiteindelijke koper heb ik mijn accountant uitgenodigd, omdat hij meer kennis heeft van het juridische gedeelte. Samen hebben we uiteindelijk de verkoop tot een goed einde gebracht.”

Hoe wil je jouw ervaring met Bedrijventekoop.nl omschrijven?

“Mijn ervaringen zijn erg positief. Ik heb mijn bedrijf binnen 3 maanden tijd kunnen verkopen en dat ondanks de Coronacrisis. Het plaatsen van de advertentie ging eenvoudig en snel. Het telefonisch contact voordat mijn advertentie online kwam, vond ik erg prettig. Als ik ergens niet uitkwam dan was er altijd iemand bereikbaar om te helpen, dat vind ik wel belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat de verkoop zonder Bedrijventekoop.nl niet zo snel was verlopen.”

Bekijk hier de advertentie van het inmiddels verkochte bedrijf.

  • Ben je zelf op zoek naar een koper voor je bedrijf? Kijk dan hier wat wij voor je kunnen betekenen.
  • Ben je zelf op zoek naar een bedrijf dat te koop staat? Bekijk hier ons actuele aanbod.