Ervaringen van ondernemers

Via Bedrijventekoop.nl kom ik met ervaren ondernemers in contact die graag kiezen voor franchise

Norbert Wegter is mede-eigenaar van 123wonen, een formule gericht op verhuurmakelaars en franchisegever van de makelaarsformule iQ Makelaars. Hij maakt inmiddels al jaren op rij gebruik van Bedrijventekoop.nl en wij vroegen hem naar zijn ervaringen.

Norbert heeft naast een vermelding van de formule op het platform een anoniem profiel op de reguliere website om nieuwe partners te werven. Norbert geeft aan: “de reacties komen met name via het anonieme profiel binnen. Het aantal reacties is wisselend. Over het algemeen heb ik een positief gevoel over de vermelding en de werving van partners via het profiel, het biedt nieuwe kansen om te spreken met ondernemers”. 

Naast de werving van nieuwe partners voor 123Wonen (https://www.123wonen.nl) maakt Norbert gebruik van Bedrijventekoop.nl voor het zoeken van kandidaten voor bestaande vestigingen zonder opvolging. “Bedrijventekoop.nl heeft zeker bijgedragen aan de opvolging. Door het zoeken naar kandidaten via Bedrijventekoop.nl zijn een aantal vestigingen succesvol overgenomen.”

Norbert maakt naast ons platform ook gebruik van andere platforms puur gericht op franchise. “Het verschil tussen die platforms en Bedrijventekoop.nl zit hem met name in het soort ondernemer waar je mee in contact komt. Via Bedrijventekoop.nl krijgen we doorgaans te maken met meer ervaren ondernemers, mensen die wel willen investeren en daarvoor ook de financiële draagkracht hebben. Franchise staat in Nederland nog in de kinderschoenen als we dit vergelijken met bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Daar wordt franchise volwaardig geaccepteerd. In Nederland kunnen we daarin nog groeien. Franchise is een mooie manier van ondernemen waar in Nederland voldoende potentie ligt. De combinatie van Bedrijventekoop.nl om ook te richten op franchise zie ik dan ook als een goede move”, aldus Norbert. Hij geeft aan momenteel druk te zijn met makelaars werven voor iQ Makelaars, zie: www.iQMakelaarworden.nl".