Ervaringen van ondernemers

Marktlink al jaren een tevreden intermediair

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij aan- en verkooptrajecten. Met 40 bedrijfsovernameadviseurs in dienst en 50 transacties per jaar zijn ze de grootste partij van Nederland op het gebied van overnameadvies. De organisatie werkt vanuit 4 vestigingen: 's-Hertogenbosch, Gouda, Deventer en Amsterdam. Marktlink richt zich op transacties vanaf een half miljoen tot 50 miljoen euro. Sinds 2003 maken zij als intermediair gebruik van Bedrijventekoop.nl.

Tom Beltman, één van de vier partners van Marktlink, licht toe waarom zij al voor langere tijd aangesloten zijn als intermediair. Tom: “Wij maken vrij intensief gebruik van alle bekende online platformen die er in de fusie- en overnamemarkt te vinden zijn. We zien dergelijke platformen namelijk als ondersteuning voor onze intermediairfunctie. Op deze wijze brengen wij onze profielen op anonieme basis onder de aandacht bij een breed publiek. Dat was destijds ook de reden om ons te verbinden aan Bedrijventekoop.nl”.

Doelgericht gebruik

Marktlink maakt doelgericht gebruik van de mogelijkheden. Tom: “We plaatsen per maand ongeveer 2 á 3 profielen. Met name verkoopprofielen die zich goed lenen om breed in de markt weg te zetten. Daarmee zijn ze bij uitstek geschikt voor Bedrijventekoop.nl. Dankzij het grote bereik krijgen we altijd voldoende reacties, gemiddeld 50 tot 100 per profiel. Met duidelijke profielteksten proberen we aan te sturen op zoveel mogelijk kwalitatief goede reacties. Dat lukt goed, want met 30 tot 40% van de reacties die we krijgen kunnen we serieus aan de slag. Een percentage waar we zeer tevreden mee zijn.”

Marktpositie

Ook de marktpositie van Bedrijventekoop.nl komt ter sprake. Tom: “Wij zien dat partijen, die net als ons actief zijn in het midden tot hogere segment van de markt, weinig gebruikmaken van Bedrijventekoop.nl. Het zou goed zijn als deze partijen ook zouden aansluiten. Het accent ligt nu meer op het lagere segment van de markt. Dit zou veranderen met meer profielen van bedrijven met een hogere dealwaarde. Dit levert meer variatie op, in het type profielen en ook in het type bezoek.”

Tom tot slot: “Bedrijventekoop.nl zou de positie als marktleider nog verder uit kunnen bouwen. Het is het grootste platform van Nederland maar nog niet voor iedereen onbetwist hét platform. Andere partijen, vergelijkbaar met ons, vinden het daarom niet noodzakelijk om aan te sluiten. Ook wij zijn zeker niet afhankelijk van Bedrijventekoop.nl, maar we zijn tevreden over wat het ons oplevert en blijven dus gebruikmaken van de mogelijkheden.”

Meer informatie over Marktlink? Bekijk de website.