Ervaringen van ondernemers

Dankzij Bedrijventekoop.nl kunnen we nóg beter matchen

Dutch Dream begeleidt ondernemende managers bij het vinden van een passend bedrijf om over te nemen. Meike Mylius, matchcoördinator, maakt daarbij geregeld gebruik van Bedrijventekoop.nl. “Het platform is erg uitgebreid en toch heel overzichtelijk. Bovendien is snel te zien welke intermediair achter een bepaald profiel zit.”

Dutch Dream bestaat sinds 1999 en is gevestigd in Rijswijk. In ruim tien jaar ondersteunde de organisatie tal van toekomstige ondernemers bij het vinden van een passend bedrijf en dus bij een succesvolle bedrijfsovername. Meike Mylius werkt ondertussen 3,5 jaar bij de organisatie als matchcoördinator. Zij stelt alles in het werk om de perfecte ondernemersmatch te vinden. Daarbij gaat ze op verschillende manieren te werk.

“Natuurlijk hebben wij als organisatie een zeer omvangrijk netwerk”, vertelt Meike Mylius. “Bij het zoeken naar een passend bedrijf raadplegen we daarom eerst onze warme contacten. Vervolgens speuren we verschillende bedrijfsovernameplatforms af en plaatsen we er eventueel profielen op. Bedrijventekoop.nl is een van de mediums die we met grote regelmaat inzetten. En ik moet zeggen dat we via die website al aardig wat klanten in contact hebben gebracht met de juiste partijen.”

Van de verschillende bedrijfsovernameplatforms waar Dutch Dream mee werkt, geeft Meike de voorkeur aan Bedrijventekoop.nl. “De website werkt gewoon erg gemakkelijk. De profielen zijn duidelijk en je ziet vrijwel meteen welke intermediair achter een profiel zit. Ik merk overigens wel dat intermediairs ons vaak al benaderd hebben voordat het profiel daadwerkelijk op Bedrijventekoop.nl staat. Op zich niet zo erg, want het maakt uiteindelijk weinig uit hoe de informatie bij ons terechtkomt. We zijn trouwens ook geabonneerd op de nieuwsbrief van Bedrijventekoop.nl. Heel handig, ik zie dan vaak in één oogopslag of er weer interessante bedrijven in de verkoop zijn gegaan.”