Ervaringen van ondernemers

Goed geholpen bij zoektocht naar business partners

Op het franchise-platform van Bedrijventekoop.nl bieden we een overzicht van de franchisemogelijkheden in Nederland. Eén van de organisaties die hier gebruik van maakt is Online-People. Een uitzend- en detacheringsbureau, payroll-organisatie en vacaturebank ineen dat zich richt op de flexbranche. Zonder vestigingen aan de straat. Online-People is online te vinden.

De organisatie werkt zodoende aan innovatie in de flexbranche, en om op dat gebied grote stappen te zetten zoekt Online-People franchisenemers. Gedreven online ondernemers die onder de vlag van Online-People een digitale vestiging willen managen. Het franchiseplatform van Bedrijventekoop.nl helpt hen bij deze zoektocht. We spraken met Judith Stegeman van Online-People om te informeren hoe het tot nu toe gaat.

Online-People werd in 2010 opgericht. Judith Stegeman houdt zich bezig met de communicatie, pr en beleid binnen de organisatie. Judith: “Ik ben betrokken geweest bij de oprichting en denk sindsdien actief mee over de strategie en beleidskeuzes. Onze missie is ‘innoveren in de flexbranche’ en daarvoor hebben we 2 speerpunten. Ten eerste stimuleren we online werken vanuit huis. Werkgevers vinden via ons geschikte uitzendkrachten die ze tegen voordelige tarieven kunnen inzetten. Verder zetten we ons in voor betere arbeidsvoorwaarden voor flexwerkers. Zo werken we in overleg met de vakbond aan een nieuwe CAO”.

Perfecte inrichting voor de ondernemer

Online-People is nu ongeveer 1 jaar lang aangesloten bij Bedrijventekoop.nl. Judith: “We waren destijds bewust op zoek naar een goed online platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. Om ondernemers te vinden die franchisenemer willen worden. Iemand tipte ons Bedrijventekoop.nl. We zijn het gaan proberen en tot op heden zijn we zeer tevreden met de samenwerking. Het platform is perfect ingericht voor de ondernemer, en daarmee ook voor de ondernemer die mogelijk wil aansluiten bij een franchiseformule”.

Structureel resultaat

Judith vertelt verder: “Die goede inrichting voor ondernemers onderscheidt Bedrijventekoop.nl van andere platforms. Voor ons van belang omdat we zodoende goed vindbaar zijn. Onze aansluiting bij het franchiseplatform levert structureel resultaat op, getuige het aantal reacties. Dit aantal is nog hoger wanneer we op de homepage of in de nieuwsbrief verschijnen. Al met al is het voor ons een prettige manier om onder de aandacht te komen bij mogelijke business partners”.

Regelmatig contact

Judith heeft ook regelmatig contact met de medewerkers achter Bedrijventekoop.nl om de voortgang en mogelijkheden te bespreken. Judith: “We experimenteren graag om te testen hoe we nog meer reacties kunnen krijgen. De medewerkers zijn altijd bereid om hierover mee te denken. Zij weten wat de mogelijkheden van het platform zijn en kunnen ons daarover goed adviseren, en als we iets willen is dat vaak snel te regelen. Kortom: we zijn tevreden en hopen de samenwerking op deze lijn voort te zetten”.