Profiel nr. 64902

Groothandel (B2B) New Age gezondheidsproducten

12/12/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Het bedrijf is in meer dan 15 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel van New Age gezondheidsproducten, mineralen en edelstenen.

Activiteiten van het bedrijf
Een volwassen bedrijf met een sterke positie in de markt en een "klinkende" naam in binnen- en buitenland. De producten worden verkocht aan therapeuten, detailhandel en particulieren. Met een uitgebreide, gebruiksvriendelijke en informatieve website worden de klanten uitgebreid geïnformeerd over de producten. De webshop (B2B& B2C) webshop biedt klanten de mogelijkheid alle producten on-line te kopen.

Overig

Het bedrijf beschikt over een zeer ruime fysieke showroom/winkel voor het volledige productgamma met afhaalfaciliteiten voor de klanten. De producten worden wereldwijd ingekocht bij voornamelijk vaste leveranciers. Het bedrijf is centraal gevestigd in Midden-Nederland in een modern, vrijwel nieuw, huurpand. Naast de eigenaresse zijn er 3 medewerkers in dienst.

Met haar klanten heeft het bedrijf zeer nauwe contacten. De interne bedrijfscultuur kenmerkt zich door informele, korte lijnen, met zeer veel aandacht voor kwaliteit en klanttevredenheid. Het bedrijf realiseert thans een omzet van ca. € 500.000 per jaar.

De overnameprijs voor 100% van de aandelen bedraagt € 790.000, inclusief een ruime, nader af te spreken overdrachtsbegeleiding. De overnamesom is gebaseerd op een overdracht van de onderneming met een “Eigen Vermogen” van € 700.000 (op de overnamebalans). Het bedrijf wordt overgedragen zonder bankverplichtingen. De huidige eigenaresse is bereid om voor de juiste partij een (deel)financiering te verstrekken indien nodig. Een geïnteresseerde zal over ca. € 250.000 vrije eigen middelen moeten kunnen beschikken om zich te kunnen kwalificeren als kandidaat. Een mooi bedrijf met veel mogelijkheden in hele specifieke markt. Uitermate geschikt voor een commerciële MBI-er (mits hij/zij kan beschikken over voldoende financiële middelen).