Groothandel (B2B) New Age gezondheidsproducten

Nederland

Algemene informatie

Branche:
Groothandel

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Bedrijfshistorie / achtergrond
Het bedrijf is in meer dan 15 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel van New Age gezondheidsproducten, mineralen en edelstenen.

Activiteiten van het bedrijf
Een volwassen bedrijf met een sterke positie in de markt en een "klinkende" naam in binnen- en buitenland. De producten worden verkocht aan therapeuten, detailhandel en particulieren. Met een uitgebreide, gebruiksvriendelijke en informatieve website worden de klanten uitgebreid geïnformeerd over de producten. De webshop (B2B& B2C) webshop biedt klanten de mogelijkheid alle producten on-line te kopen.

Overig

Het bedrijf beschikt over een zeer ruime fysieke showroom/winkel voor het volledige productgamma met afhaalfaciliteiten voor de klanten. De producten worden wereldwijd ingekocht bij voornamelijk vaste leveranciers. Het bedrijf is centraal gevestigd in Midden-Nederland in een modern, vrijwel nieuw, huurpand. Naast de eigenaresse zijn er 3 medewerkers in dienst.

Met haar klanten heeft het bedrijf zeer nauwe contacten. De interne bedrijfscultuur kenmerkt zich door informele, korte lijnen, met zeer veel aandacht voor kwaliteit en klanttevredenheid. Het bedrijf realiseert thans een omzet van ca. € 500.000 per jaar.

De overnameprijs voor 100% van de aandelen bedraagt € 790.000, inclusief een ruime, nader af te spreken overdrachtsbegeleiding. De overnamesom is gebaseerd op een overdracht van de onderneming met een “Eigen Vermogen” van € 700.000 (op de overnamebalans). Het bedrijf wordt overgedragen zonder bankverplichtingen. De huidige eigenaresse is bereid om voor de juiste partij een (deel)financiering te verstrekken indien nodig. Een geïnteresseerde zal over ca. € 250.000 vrije eigen middelen moeten kunnen beschikken om zich te kunnen kwalificeren als kandidaat. Een mooi bedrijf met veel mogelijkheden in hele specifieke markt. Uitermate geschikt voor een commerciële MBI-er (mits hij/zij kan beschikken over voldoende financiële middelen).Reageer

Voor uitgebreide informatie over het reageren op een profiel, klik hier

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.