Profiel nr. 64838

10% jaarlijks rendement in overname recreatiepark

11/04/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Kampeer- en bungalowbedrijf

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf
Overgenomen wordt in het voorjaar van 2017 een ‘going concern’ recreatiepark met 26 bungalows en faciliteiten op 11 Ha grond in het Zuid-Westen van Frankrijk. De onderneming is gekocht met het oog op uitbreiding van 50 bungalows waarvoor gemeentelijke toestemming is verkregen. De verhuur van de bungalows worden door recreatieverhuurbedrijf FranceComfort verzorgd. Met een hoge bezettingsgraad wordt 80% verhuurd aan Nederlanders en Belgen.

Overig

De Nederlandse overnemers exploiteren al een 12-tal jaren een onderneming in verhuur- en beheer van Franse recreatieparken. In 2016 werden 2200 boekingen door hen gedaan aan totaal zo’n 10.000 vakantiegangers.

Onderhavig recreatiepark is het tweede park dat ze wensen door te ontwikkelen. De LOI is getekend en het due diligence onderzoek is afgerond. Gemeentelijke toestemming is verkregen voor uitbreiding van het aantal woningen. De juridische en financiële structuur biedt de investeerders het recreatiepark als zekerheid met een meerwaarde ruim boven het geïnvesteerd kapitaal. Om reden van deze zekerheid voor de investeerder wordt bewust afgezien van een gedeeltelijke bancaire hypothecaire financiering door een Franse bank. Van de benodigde financiering ad totaal ca. 1,4 mln Euro is 350.000 Euro reeds ingevuld. Er resteert een behoefte aan 1.065.000 Euro kapitaal. Voor invulling van dit restant bieden de ondernemers cumulatief preferente aandelen aan met een jaarlijks rendement van 10%.

Gezocht wordt naar maximaal 10 investeerders van elk 107.000 Euro doch bij voorkeur minder die het vertrouwen hebben in de ondernemers en de propositie. De cumulatief preferente aandelen worden jaarlijks ingetrokken tegen betaling van de nominale waarde (‘aflossing’). De rendementsvergoeding voor de cumprefs wordt jaarlijks voldaan. Een uitgebreid en degelijk informatiememorandum is beschikbaar.