10% jaarlijks rendement in overname recreatiepark

Europa

Algemene informatie

Branche:
Horeca en recreatie

Rechtsvorm:
N.v.t.

Soort bedrijf:
Kampeer- en bungalowbedrijf

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
Vertrouwelijk

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
100.000 - 250.000

Aantal medewerkers (in FTE):
< 5


Activiteiten van het bedrijf
Overgenomen wordt in het voorjaar van 2017 een ‘going concern’ recreatiepark met 26 bungalows en faciliteiten op 11 Ha grond in het Zuid-Westen van Frankrijk. De onderneming is gekocht met het oog op uitbreiding van 50 bungalows waarvoor gemeentelijke toestemming is verkregen. De verhuur van de bungalows worden door recreatieverhuurbedrijf FranceComfort verzorgd. Met een hoge bezettingsgraad wordt 80% verhuurd aan Nederlanders en Belgen.

Overig

De Nederlandse overnemers exploiteren al een 12-tal jaren een onderneming in verhuur- en beheer van Franse recreatieparken. In 2016 werden 2200 boekingen door hen gedaan aan totaal zo’n 10.000 vakantiegangers.

Onderhavig recreatiepark is het tweede park dat ze wensen door te ontwikkelen. De LOI is getekend en het due diligence onderzoek is afgerond. Gemeentelijke toestemming is verkregen voor uitbreiding van het aantal woningen. De juridische en financiële structuur biedt de investeerders het recreatiepark als zekerheid met een meerwaarde ruim boven het geïnvesteerd kapitaal. Om reden van deze zekerheid voor de investeerder wordt bewust afgezien van een gedeeltelijke bancaire hypothecaire financiering door een Franse bank. Van de benodigde financiering ad totaal ca. 1,4 mln Euro is 350.000 Euro reeds ingevuld. Er resteert een behoefte aan 1.065.000 Euro kapitaal. Voor invulling van dit restant bieden de ondernemers cumulatief preferente aandelen aan met een jaarlijks rendement van 10%.

Gezocht wordt naar maximaal 10 investeerders van elk 107.000 Euro doch bij voorkeur minder die het vertrouwen hebben in de ondernemers en de propositie. De cumulatief preferente aandelen worden jaarlijks ingetrokken tegen betaling van de nominale waarde (‘aflossing’). De rendementsvergoeding voor de cumprefs wordt jaarlijks voldaan. Een uitgebreid en degelijk informatiememorandum is beschikbaar.


Reageer

U kunt gratis reageren op het door u gekozen profiel. Vul uw emailadres in. Heeft u een account? Log dan eerst in met uw e-mailadres! Heeft u geen account, dan kunt u de gevraagde velden invullen en wordt automatisch een account voor u aangemaakt. Stel uw vragen aan de (ver)koper of intermediair. Formuleer deze zo duidelijk mogelijk. Uw reactie wordt per e-mail doorgestuurd naar de (ver)koper of adviseur. De (ver)koper of adviseur neemt vervolgens contact met u op.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met u op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met u opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.