Profiel nr. 64280

Ambachtelijke Schepijs Fabriek / Bedrijf

03/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Schepijs: een leuke markt met veel mogelijkheden. 

Zelf kwam ik er bij toeval 28 jaar geleden mee in contact. De enorme markt gaf mij inspiratie. Dit op zetten was een unieke kans! Hier kon ik mijn creativiteit in kwijt. Niet te afhankelijk van gekwalificeerde medewerkers. En een goed verdien model. Daarnaast had ik mij ook altijd al verbaasd over de matige kwaliteit van de meeste ijsjes die ik at en ben toen spontaan dit bedrijf begonnen. In eerste instantie een ijssalon/tearoom en combineerde ik dit nog met een ander bedrijf(en), maar al gauw wilde ik mijn energie focussen op ijs. Ik heb me vanaf het eerste begin enorm verdiept, ingelezen, ingekocht, en overnames gedaan (o.a. om aan goede recepten en kennis te komen), heb geëxperimenteerd, ben gevallen en opgestaan. Snel ontdekte de markt mijn kwaliteit en ging ik aan derden leveren. Door gezondheid kan en wil ik helaas niet meer verder.

Over te nemen is:

  • Machines en apparatuur/ toebehoren om ijs te maken
  • Machines en apparatuur/ toebehoren om het ijs te verwerken
  • Koel en vries installaties
  • Geheime bewezen" familie" receptuur
  • Kennis & markt 
  • Collectie unieke ijswagens
  • Domeinnamen en website's

Activiteiten van het bedrijf

In de loop der jaren hebben wij ijs gemaakt van alles wat je kunt eten en drinken, Steeds op zoek naar nieuwe verrassende creaties voor mijn klanten. Werd blij van de gezelligheid en sfeer op de vele landgoed fairs en festivals die we deden. Het bedenken van leuke acties met ijs voor bedrijven.

Jarenlang heb ik met een team landelijk en ook over de grens geleverd aan o.a. horeca, wederverkopers, privé labels, winkels, supermarkten, ijssalons, op evenementen en festivals gestaan enz.. Het ijs is verkocht in grote bakken, kleine bakken, gepersonaliseerde bakjes, taarten, gebakjes het is gebruikt voor reclame acties enz.enz.. Desgewenst geserveerd vanuit de unieke collectie ijs-wagens.

Mijn doel is altijd geweest om mensen te laten genieten van het aller lekkerste ambachtelijke schepijs. Veelal ook op biologische basis of bijzondere combinatie's. Schepijs wat zich onderscheid in de markt.

Maar wij hebben ons nooit echt gefocust op een bepaalde doelgroep of zijn bezig geweest met sales.Het bedrijf heeft dan ook zeker groei-mogelijkheden wanneer er meer promotie word gemaakt.


Onderscheidend vermogen

U kunt ijs maken van een synthetisch of natuurlijk concentraat, van verse ingrediënten of met/in combinatie met een pasta en er van twee aardbeien tot zesennegentig aan een bak toevoegen, het heet allemaal aardbeien ijs. U kunt de grondstoffen op diverse manieren inkopen, lokaal, rechtstreeks of via de tussenhandel, kleinschalig bulk? De mogelijkheden zijn te over en er hangt een andere inkoop kostprijs aan. Dit is ook het leuke; met dezelfde apparatuur en een aangepast recept kunt u inspelen op de marktvraag. Is de vraag goedkoop duur of kwaliteit? Als ambachtelijke ijsmaker kunt u zich onderscheiden in de markt en heeft u een onderbouwd verhaal naar de klant. Ik heb ruim 28 jaar ervaring en van bijna alles wat je kunt eten en drinken ijs in alle vormen en kwaliteiten gemaakt. Bij de aankoop ben ik bereid al mijn kennis en inkoop adressen met u te delen zodat u het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden en direct vanuit een basis aan de slag kunt.  


Overig

In overleg met de adviseurs is besloten dat het eventueel ook mogelijk is om het bedrijf in delen op te splitsen (Het betreft een opgeschaalde productie mogelijk ca. 750 tot 1450 liter per dag. En ook de ijs-wagen activiteiten kun je los zien). Om zo zo snel mogelijk tot zaken te kunnen komen. Echter mijn voorkeur zou logischerwijs natuurlijk uitgaan naar totale verkoop aan een partij. 

In januari 2019 is alles getaxeerd. De apparatuur is grotendeels stekker klaar en makkelijk naar elders te verplaatsen. Er is ook de mogelkheid de locatie inclusief woonhuis over te nemen. Diploma's voor ijs-maken zijn niet vereist

Door gezondheid kan/wil ik niet meer verder. Ik had gehoopt en gedacht sneller en anders te herstellen en eventueel in een versimpelde vorm dit bedrijf nog even voort te kunnen zetten. Maar ik mis daarnaast ook de motivatie en heb nu besloten na meer dan 28 jaar mijn bedrijf toch echt te verkopen. Er is dan ook niet de ambitie/energie om het bedrijf met u samen voort te zetten in welke vorm dan ook.

Op dit moment is er geen personeel meer in dienst. En betreft het een activa overname van wat ik heb ervaren als een uniek leuk bedrijf. Waarmee u zich kunt onderscheiden in de markt!